Nieuws

Vanaf voorjaar 2017: techniekonderwijs krijgt bijzondere aandacht in SHIP!

Het Sluis en Haven Informatie Punt (SHIP) vertelt interactief en multimediaal over de bouw van de sluis, de veelzijdigheid van het Amsterdamse havengebied – de vierde grote haven van Europa – en de toekomst van de bedrijvigheid in de regio. Vanaf dit voorjaar een nieuwe plek voor techniekonderwijs!


Technolab in SHIP
Techport krijgt in het SHIP in IJmuiden een eigen Technolab. Vanaf april 2017 kunnen de kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisscholen en de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs uit het hele Noordzeekanaalgebied in het SHIP educatieve Wetenschap- en Technologieworkshops volgen. Met het Technolab in het SHIP krijgt techniekonderwijs bijzondere aandacht. Dat is nodig om de volgende generaties te behouden voor wonen en werken in deze regio, waar de nadruk ligt op de maakindustrie. Tegelijkertijd zorgt het Technolab voor aandacht voor het SHIP. Na een bezoek met school aan het Technolab in het SHIP willen kinderen zeker nog een keer terug om met hun (groot)ouders de tentoonstelling over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld te bezoeken.

 

Nieuwe zeesluis
Vanaf 31 maart 2017 kunnen bezoekers in het SHIP op een leuke en inspirerende manier de ontwikkelingen van de bouw van de nieuwe zeesluis volgen en ook meer te weten komen over het sluizencomplex. Daarnaast is er aandacht voor het havengebied, de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de regio, de bedrijvigheid in het Noordzeekanaalgebied en het verhaal van de havens van nu en in de toekomst. Daarnaast biedt het SHIP aandacht aan de technische beroepen in de omgeving om zo jongeren te interesseren voor techniek.

 

Technieklessen
Met jongeren interesseren voor techniek kun je maar beter tijdig beginnen. Vandaar dat de workshops gericht zijn op leerlingen tussen de 6 en 15 jaar. In het Technolab worden met behulp van twee watertafels techniekworkshops gegeven die gericht zijn op het sluis- en havengebied. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld een stroomversnelling nabootsen of leren hoe een schip stabiel geladen moet worden om schipbreuk te voorkomen. Er komen lessen over stroming en verzanding in de havenbouw, over de sleepvaart en de zeilvaart. Samen met het basisonderwijs wil Techport de lesactiviteiten in het Technolab de komende jaren verder uitbouwen en bijvoorbeeld workshops geven over installatietechniek, bouw, windenergie, circulaire economie en duurzaamheid. Hiermee wil Techport laten zien hoe veelzijdig het Noordzeekanaalgebied is en wat er allemaal speelt in de wereld van de maakindustrie in de IJmond.

Meer informatie: Danielle van der Mark, Coördinator Technolab
danielle.vandermark@techport.nl 0622283380

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief