Nieuws

Techport prominent aanwezig op congres Techniekpact

HILVERSUM - Elk jaar wordt het nationale congres Techniekpact georganiseerd. Dit jaar was dat op maandag 26 juni. Tijdens het congres komen vertegenwoordigers uit het onderwijs, bedrijfsleven, overheid en politiek bijeen om de voortgang van het Nationale Techniekpact 2020 te bespreken en te evalueren.


De voortgangsrapportage vindt u op Techportal.nl in ons nieuwsbericht van 26/06.

 

Techport was prominent aanwezig tijdens het congres. In de centrale hal hebben wij veel kunnen vertellen en laten zien van onze onderwijsprogramma’s en het nieuwe Technolab in SHIP. Verschillende voertuigen van onze challenges waren hier aanwezig, zoals de RC-auto’s en zeilboten, slot cars, een elektro kart en de ligfiets van het Kennemer College. Ook waren er ook verschillende studenten aanwezig. Zij versterkten de presentatie van Techport enorm. Dit is terug te zien in de sfeerreportage van Techniekpact.

 

Bas de Jong, student aan het Nova College, stond er bijvoorbeeld met de elektrokart van hun school. In een paar zinnen verwoorden hij duidelijk waarmee Techport bezig is: “Mijn advies is dat je kinderen moet proberen duidelijk te maken hoe belangrijk techniek is. Kinderen vinden het leuk om dingen te ontdekken, om iets te leren. Dat moet je stimuleren!”

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief