Nieuws

Jet-Net scholen naar Career Day

In oktober en november bezochten leerlingen uit 4 havo en 5 vwo de Jet-Net Career Days. Op vier locaties in Nederland maakten zij kennis met technologie en de bedrijven in deze branche.


In oktober en november bezochten leerlingen uit 4 havo en 5 vwo de Jet-Net Career Days. Op vier locaties in Nederland maakten zij kennis met technologie en de bedrijven daarachter. De leerlingen volgden workshops van organisaties die actief zijn in branches waar wetenschap en technologie het verschil maken, zoals de industrie, chemie, zorg en de voedingsmiddelenindustrie.

De meeste Jet-Net-scholen uit Noord Holland gingen naar de TU Delft, dat dit jaar gastheer was van Career Day West. Zo ook het Kennemer College en het Mendel College. Researchers van Tata Steel verzorgden in Delft onder meer een game over temperatuur en een workshop over het leveren van energie. Het staalbedrijf was ook op de Career Day in Zwolle aanwezig met een workshop over en crashtest voor auto’s. In totaal bezochten 3.830 leerlingen de vier Career Days.

De leerlingen hebben, gezien hun profielkeuze, al interesse in bèta en techniek en het is de uitdaging om deze interesse om te zetten in een keuze voor een technische vervolgstudie. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren voor technologie; waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren!

Over Techport

Verankerd vanuit de IJmond werkt de netwerkorganisatie Techport binnen de metropool Amsterdam (inter)nationaal samen. Met focus op technische innovatie in de maak industrie, onderhoud- en energiesector. Het groot-, midden- en kleinbedrijf weten onderwijspartners goed te vinden en te versterken. Want met breed inzetbaar goed gekwalificeerd personeel, in bedrijven met stevige innovatiekracht, floreert de regionale economie vanuit de kaders van het Techniekpact Noordwest. ­

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief