Nieuws

Jet-Net scholen naar Career Day

In oktober en november bezochten leerlingen uit 4 havo en 5 vwo de Jet-Net Career Days. Op vier locaties in Nederland maakten zij kennis met technologie en de bedrijven in deze branche.


In oktober en november bezochten leerlingen uit 4 havo en 5 vwo de Jet-Net Career Days. Op vier locaties in Nederland maakten zij kennis met technologie en de bedrijven daarachter. De leerlingen volgden workshops van organisaties die actief zijn in branches waar wetenschap en technologie het verschil maken, zoals de industrie, chemie, zorg en de voedingsmiddelenindustrie.

De meeste Jet-Net-scholen uit Noord Holland gingen naar de TU Delft, dat dit jaar gastheer was van Career Day West. Zo ook het Kennemer College en het Mendel College. Researchers van Tata Steel verzorgden in Delft onder meer een game over temperatuur en een workshop over het leveren van energie. Het staalbedrijf was ook op de Career Day in Zwolle aanwezig met een workshop over en crashtest voor auto’s. In totaal bezochten 3.830 leerlingen de vier Career Days.

De leerlingen hebben, gezien hun profielkeuze, al interesse in bèta en techniek en het is de uitdaging om deze interesse om te zetten in een keuze voor een technische vervolgstudie. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren voor technologie; waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren!

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief