Nieuws

In de slipstream van de schakers van het Tata Steel Chess Tournament

Geheel in de traditie van Techport werd ook dit jaar in de slipstream van de schakers van het Tata Steel Chess Tournament een bezoek gebracht aan de speelstad buiten de IJmond op 19 januari. Dit jaar bezocht een delegatie van Techport, bestaande uit vertegenwoordigers van overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen, Stadion Feijenoord, beter bekend als De Kuip, in Rotterdam.


Voorafgaand aan dit bezoek werd YES!Delft aangedaan. In 2005 is op initiatief van de TU Delft, de gemeente Delft en bedrijven gebundeld in TNO een ruimte gecreëerd waar veelbelovende technische ideeën en teams begeleid worden van startups naar succesvolle bedrijven. Tijdens de rondleiding kon kennisgemaakt worden met de verschillende initiatieven en werd informatie verstrekt over de organisatie van YES!Delft. De delegatieleden waren na afloop van de rondleiding enthousiast over het businessmodel van YES!Delft, een format dat voor Techport een inspiratiebron kan zijn voor het op te richten Techport Centre.

 

Bij aankomst in De Kuip werd de delegatie gesplitst zodat het keuzeprogramma gevolgd kon worden. Een deel van de gasten ging onder de bezielende leiding van een Feyenoord fan door het stadion. Na afloop van de rondleiding hadden de kleedkamers, de dug-out en de spelerstunnel geen geheimen meer voor de delegatie en was iedereen volledig bijgepraat over de grasmat en de V.I.P. plaatsen op de tribune.

 

De gasten die gekozen hadden het symposium met de titel ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ werden ontvangen door Tom van ’t Hek, Hans Böhm en Erik Scherder die met behulp van prominente sporters en aan de hand van verschillende voorbeelden duidelijk maakten wat een positieve invloed schaken heeft op de hersenen. Er werd gepleit om schaken als vak te introduceren op scholen en aan alle aanwezigen werd gevraagd zich hier sterk voor te maken.

 

Voor aanvang van de borrel was er gelegenheid een blik te werpen in de zaal waar de schakers in een eerbiedige stilte het hoofd bogen over serieuze stellingen op het bord.

 

Na het buffet, waarbij ruimschoots gebruik werd gemaakt van de mogelijkheid de overige delegatieleden te ontmoeten, vertrok de bus weer richting de IJmond. Techport kijkt terug op een geslaagde middag en hoopt de traditie in de slipstream van de schakers ook volgend jaar voort te kunnen zetten. Door een sponsorbijdrage van de gemeente Beverwijk was voor de gasten van Techport deelname aan dit evenement gratis.

 

                      

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief