Nieuws

Veel animo voor Technolab

Introductieworkshops voor 1800 leerlingen uit het basisonderwijs, een nieuw programma Kies voor Techniek en het Weekend van de Wetenschap. Er is sinds de opening veel animo voor het Technolab in het Sluis en Haven Informatiecentrum (SHIP) in IJmuiden.


Tussen 1 april en 31 december 2017 volgen meer dan 1800 leerlingen van 38 verschillende basisscholen van groep 3 tot en met 8 uit het Noordzeekanaalgebied de introductieworkshop in het Technolab in SHIP. Naast veel scholen uit de IJmond wisten een paar basisscholen uit Haarlem, Zaanstad en zelfs uit Hoofddorp en Wognum ons te vinden! Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal. Benieuwd wat we in 2018 allemaal gaan doen? Volg ons op facebook of ga naar www.techport.nl/kiezen/technolab .

 

Kies voor Techniek

Naast de workshops in het Technolab zijn we in het schooljaar 2017-2018 gestart met het programma Kies voor Techniek. Leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs ontdekken tijdens een techniekles wat technisch voortgezet onderwijs écht is: van technisch vmbo tot technasium. Groep 8 van de Lunetten uit Heemskerk had de primeur met een superleuke soldeerles. Groep 8 van de Pionier uit Velserbroek mocht als eerste meedoen aan het Techniekcircuit. Het Kies voor Techniek-programma wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Technisch College Velsen en Kennemer College.

 

 

Weekend van de wetenschap

Hoe leuk is het om als bezoeker van SHIP ook een kijkje te nemen in het Technolab? Die mogelijkheid was er in het Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober 2017. Konden we meteen de grote sluis in het Technolab in bedrijf stellen, want ook die is klaar. Meer dan 90 bezoekers op zaterdag lieten deze kans niet voorbijgaan en op zondag eindigde de teller zelfs op 145 bezoekers!

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief