Nieuws

Veel animo voor Technolab

Introductieworkshops voor 1800 leerlingen uit het basisonderwijs, een nieuw programma Kies voor Techniek en het Weekend van de Wetenschap. Er is sinds de opening veel animo voor het Technolab in het Sluis en Haven Informatiecentrum (SHIP) in IJmuiden.


Tussen 1 april en 31 december 2017 volgen meer dan 1800 leerlingen van 38 verschillende basisscholen van groep 3 tot en met 8 uit het Noordzeekanaalgebied de introductieworkshop in het Technolab in SHIP. Naast veel scholen uit de IJmond wisten een paar basisscholen uit Haarlem, Zaanstad en zelfs uit Hoofddorp en Wognum ons te vinden! Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal. Benieuwd wat we in 2018 allemaal gaan doen? Volg ons op facebook of ga naar www.techport.nl/kiezen/technolab .

 

Kies voor Techniek

Naast de workshops in het Technolab zijn we in het schooljaar 2017-2018 gestart met het programma Kies voor Techniek. Leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs ontdekken tijdens een techniekles wat technisch voortgezet onderwijs écht is: van technisch vmbo tot technasium. Groep 8 van de Lunetten uit Heemskerk had de primeur met een superleuke soldeerles. Groep 8 van de Pionier uit Velserbroek mocht als eerste meedoen aan het Techniekcircuit. Het Kies voor Techniek-programma wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Technisch College Velsen en Kennemer College.

 

 

Weekend van de wetenschap

Hoe leuk is het om als bezoeker van SHIP ook een kijkje te nemen in het Technolab? Die mogelijkheid was er in het Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober 2017. Konden we meteen de grote sluis in het Technolab in bedrijf stellen, want ook die is klaar. Meer dan 90 bezoekers op zaterdag lieten deze kans niet voorbijgaan en op zondag eindigde de teller zelfs op 145 bezoekers!

Over Techport

Verankerd vanuit de IJmond werkt de netwerkorganisatie Techport binnen de metropool Amsterdam (inter)nationaal samen. Met focus op technische innovatie in de maak industrie, onderhoud- en energiesector. Het groot-, midden- en kleinbedrijf weten onderwijspartners goed te vinden en te versterken. Want met breed inzetbaar goed gekwalificeerd personeel, in bedrijven met stevige innovatiekracht, floreert de regionale economie vanuit de kaders van het Techniekpact Noordwest. ­

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief