Nieuws

Nieuws 2017

18/12/17

Veel innovatiekracht tijdens tribe-sessie

Tijdens de derde Innovation Tribe Techport bij Crown van Gelder is een recordaantal van 40 mensen in kleine groepjes aan de slag gegaan met een technologisch vraagstuk en een innovatievraagstuk. Dat leidde tot mooie resultaten.


Lees meer
18/12/17

Innovatiefonds voor MKB

De gemeente Velsen wil MKB-bedrijven in de maak- en onderhoudsindustrie ondersteunen met een innovatiefonds. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft hiervoor een raadsvoorstel opgesteld.


Lees meer
18/12/17

MBO Keuzegids 2018: Laboratoriumtechniek, Procestechniek en Media zijn topopleiding in Techport-regio

Het ROC Nova College is volgens de in december verschenen Keuzegids MBO 2018 het beste roc in de Randstad en staat landelijk op de 11-de plaats.


Lees meer
15/12/17

Gemeente Velsen noemt My Tec pareltje voor de regio

Het College van Burgemeester en Wethouders Velsen heeft dinsdagmiddag de opleidingen MyTec bezocht van het ROC Nova College in Beverwijk. Doel van het bezoek was kennismaken met de onderwijsvernieuwing van de mbo opleidingen Elektrotechniek, Procestechniek en Werktuigbouwkunde volgens het MyTec concept samen met bedrijven in de Techport-regio.


Lees meer
11/12/17

Groei aantal beschikbare leerbanen

Sinds 2013 zijn het aantal beschikbare leerbanen voorzichtig gestegen, er zijn nu 28% meer instromende technische bbl-studenten op mbo-niveau in de Techport-regio.


Lees meer
11/12/17

Jet-Net scholen naar Career Day

In oktober en november bezochten leerlingen uit 4 havo en 5 vwo de Jet-Net Career Days. Op vier locaties in Nederland maakten zij kennis met technologie en de bedrijven in deze branche.


Lees meer
08/12/17

4e Innovation Tribe Techport

Op donderdag 25 januari zal de 4e Innovation Tribe Techport plaats vinden.


Lees meer
08/12/17

MBO Markt

Diverse opleiders presenteren mogelijke vervolgopleidingen, voor de bol- en bbl-leerwegen van het mbo.


Lees meer
08/12/17

Recordaantal laatstejaars vmbo/mavo oriënteert op technisch MBO

Begin december zijn de Oriëntatietrajecten van ROC Nova College afgerond, afgelopen zes weken zijn diverse bedrijven in de regio bezocht en praktijklessen gevolgd.


Lees meer
07/12/17

Bezoek Burgemeester en Wethouders aan MyTec

Technisch middelbaar beroepsonderwijs innoveert in de Techport-regio.


Lees meer
01/12/17

‘Techport Centre moet er binnen vier jaar staan’

‘Het is tijd voor resultaten. Daarom willen wij binnen vier jaar een fysieke campus realiseren waar ruimte is voor opleiden, innoveren en ondernemen’, aldus Mark Denys, Director Technical bij Tata Steel Europa en voorzitter van de stuurgroep van Techport. ‘Wij hebben de potentie om uit te groeien tot de sterkste maakindustrieregio van Nederland.’


Lees meer
29/11/17

Inspiratiesessies in de 3D Makers Zone

Ook dit schooljaar zijn er weer voor vmbo, mbo en hbo studenten vele inspiratiesessies gepland in de Techport partnerorganisatie 3D Makers Zone! Thema gebaseerde sessies waarbij studenten helemaal worden bijgepraat op ontwikkelingen in hun gekozen beroep/sector.


Lees meer
28/11/17

3e Innovation Tribe

Op 7 december a.s 17:00-19:00 uur organiseert Techport voor u de 3e Innovation Tribe. Locatie is dit maal Crown van Gelder (Eendrachtsstraat 30, 1951 AZ Velsen-Noord). Het oplossen van zowel een technologisch als een innovatievraagstuk staat centraal. Rockstart zal ons bijstaan in weer een vernieuwde aanpak.


Lees meer
23/11/17

PET IJmond 2017 weer een succes

Op 12 en 13 oktober 2017 vond de 11e editie van het Promotie Evenement Techniek IJmond (PET IJmond) plaats. Dit jaar bezocht een record van 1789 leerlingen sprothal De Walvis in Beverwijk. Hier werd door een groot aantal bedrijven en organisaties inspirerende workshops en activiteiten aangeboden.


Lees meer
22/11/17

Smart Industry Jaarevent

SAVE THE DATE 5 februari 2018


Lees meer
21/11/17

Innovation Tribe helpt Crown van Gelder op weg

Ruim 30 ondernemers, studenten en medewerkers van bedrijven uit de maakindustrie zijn tijdens de tweede Innovation Tribe Techport aan de slag gegaan met een concreet probleem van een collega.


Lees meer
17/11/17

Hannover Messe 23 – 27 april 2018

In 2017 was er voor de eerste keer een Holland IT & Smart Industry House op de Hannover Messe 2017. Dit was een groot succes en mogelijk gemaakt door samenwerking tussen IT, HTSM, Smart Industry, Team ICT, ECP, RVO, FME en het ministerie van Economische Zaken. Ook in 2018 zullen we weer op de Hannover Messe aanwezig zijn. Wens je deel te nemen aan het Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen op de Hannover Messe 2018 of wens je vanuit Techport een gezamenlijk bezoek te brengen (inclusief programma op maat) meld je dan zo spoedig mogelijk bij Gerik ten Berge , projectleider Techport (gerik.berge@techport.nl)


Lees meer
16/11/17

Veel animo voor Technolab

Introductieworkshops voor 1800 leerlingen uit het basisonderwijs, een nieuw programma Kies voor Techniek en het Weekend van de Wetenschap. Er is sinds de opening veel animo voor het Technolab in het Sluis en Haven Informatiecentrum (SHIP) in IJmuiden.


Lees meer
11/11/17

Innovation Tribe Techport

Op 30 oktober jl. vond de kick-off plaats van de Innovation Tribe Techport: een innovatieplatform voor de regionale maakindustrie, waar op basis van concrete vraagstukken uit de industrie nieuwe samenwerkingen en activiteiten worden gestart en tot wasdom komen. Tussen grootbedrijf en start up en tussen mkb en kennisinstelling. Was de tribe-sessie van 30 oktober nog een beetje aftasten, tijdens de eerstvolgende sessie op 16 november gaan we vol aan het werk!


Lees meer
06/10/17

Uitnodiging CompositesNL composietenmiddag op 18 oktober

Bij deze bent u van harte uitgenodigd voor de CompositesNL – composietenmiddag op 18 oktober in het Airborne Automation Centre - Ypenburg (Den Haag). Deze middag is bedoeld voor leden en niet-leden. Op het programma staan sprekers uit binnen- en buitenland die de laatste relevante ontwikkelingen in de composiet sector zullen bespreken.


Lees meer
12/07/17

Techport Hackathon van EKB Industriële Automatisering

Op woensdag 5 juli 2017 vond een Techport Hackathon plaats met een actueel vraagstuk van EKB Industriële Automatisering uit Beverwijk. Tijdens deze creatieve workshop op locatie bij SHIP IJmuiden, is door bijna 30 professionals gewerkt aan een innovatievraagstuk. Centraal stond de uitdaging inzicht te krijgen in de toekomstige klantvraag in de industriële automatisering. Door hier een antwoord op te vinden hoopt EKB (huidige) klanten in de toekomst beter te kunnen helpen, en zich te kunnen onderscheiden van haar concurrenten.


Lees meer
28/06/17

Jet-Net Career Day West

Op dinsdag 14 en woensdag 15 november 2017 vindt de Jet-Net Career Day West plaats bij Locatie: TU Delft Sport- en Cultuur, Mekelweg 8, 2628 CD Delft.


Lees meer
26/06/17

Techport prominent aanwezig op congres Techniekpact

HILVERSUM - Elk jaar wordt het nationale congres Techniekpact georganiseerd. Dit jaar was dat op maandag 26 juni. Tijdens het congres komen vertegenwoordigers uit het onderwijs, bedrijfsleven, overheid en politiek bijeen om de voortgang van het Nationale Techniekpact 2020 te bespreken en te evalueren.


Lees meer
25/06/17

Opening van het Technolab in SHIP is eindelijk een feit!

Twee openingen in drie maanden, lijkt overdreven. Op 31 maart opende het Sluis- en Haven Informatiepunt haar deuren voor publiek en daarmee was ook het startsein van het Techport Technolab in SHIP gegeven. De officiële opening van het Technolab in SHIP vond plaats op 23 juni 2017.


Lees meer
23/06/17

De regio verlegt grenzen met komst Techport Centre

Vandaag tekenen de Gemeente Velsen, ROC Nova College en Tata Steel een intentieovereenkomst om te komen tot Techport Centre. Met het tekenen van de overeenkomst laten de drie partijen zien dat zij in gezamenlijkheid vooruit willen kijken. De drie partijen willen naar andere partners zoals het bedrijfsleven, de provincie Noord-Holland en de Metropool Regio Amsterdam (MRA) een sterk signaal afgegeven. De ondertekening vindt plaats bij het nieuwe Technolab van het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP).


Lees meer
21/06/17

Kartteam Academy wint landelijke competitie

Het kartteam van de Tata Steel Academy won 13 juni in de First Electro League drie verschillende prijzen. Na vijf jaar deelnemen aan deze landelijke competitie legde het team dit keer ook beslag op de hoofdprijs.


Lees meer
20/06/17

PET IJmond 2017

We mogen weer! Op 12 en 13 oktober 2017 vindt de elfde editie van het PET IJmond plaats. Dit jaar is de locatie opnieuw sporthal Beverwijk De Walvis.


Lees meer
20/06/17

Opening van het Technolab

Op 23 juni 2017 openen we officieel het Technolab in SHIP. Tijdens de opening krijgen genodigden en belangstellenden toelichting op de actielijn KIEZEN die Techport biedt voor alle basisscholen en het voortgezet onderwijs in de regio.


Lees meer
19/06/17

Meld je aan voor de Techport Hackathon met EKB Industriële Automatisering

Techport organiseert in samenwerking met Jules Dock ook dit jaar weer Hackathons. Dit zijn innovatiesessies waarbij een technische uitdaging bij een bedrijf in de IJmond centraal staat. Vorig jaar zijn met succes vraagstukken van Tata Steel, Floricultura en VanDerEng onder de loep genomen.


Lees meer
14/06/17

Offshore Wind Innovators van start

Amsterdam, 14 juni 2017 - Vandaag geven InnovatieLink, TKI Wind op Zee en de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) tijdens de WindDays Conference het startsein van een community voor Offshore Wind Innovators. Dit netwerk is bedoeld om innovaties van met name innovatieve MKB-ondernemers sneller op de markt voor offshore windenergie te krijgen. Een groep van 50 bedrijven en organisaties heeft zich inmiddels aangesloten. De initiatiefnemers verwachten een groei naar honderden bedrijven uit alle windstreken van Nederland.


Lees meer
12/05/17

Speeddate Techniek Techport bbl

Op donderdagmiddag 18 mei vindt de volgende speeddate plaats. Ben jij nog op zoek naar een leerbaan in de techniek? Meld je dan snel aan!


Lees meer
30/04/17

Het Techport Jaaroverzicht 2016


Lees meer
07/04/17

Girlsday bij Tata Steel

Nederlandse bedrijven geven girls van 10 tot 15 jaar een kijkje in hun keuken met als doel de meiden te laten ervaren dat werken in de techniek interessant, uitdagend en vooral ook erg leuk is! Ook Tata Steel in de regio Techport is deelnemer aan Girlsday.


Lees meer
27/03/17

Uitnodiging Behind the Scenes

Graag nodigen wij u uit voor een nieuwe Behind the Scenes tour op donderdag 6 april. De tour staat deze keer in het teken van nanotechnologie en nieuwe materialen. U krijgt u de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij twee internationaal gerenommeerde onderzoeksinstituten op het Amsterdam Science Park.


Lees meer
20/03/17

CHOICE: profielkeuze-evenement voor 2e jaars vmbo

Ruim 4800 tweedejaars leerlingen vmbo van 40 vmbo-scholen uit Castricum, de IJmond, Haarlem, Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek, Amstelveen en Amsterdam kwamen van 23 tot en met 27 januari in het Kennemer Sportcenter in Haarlem meedoen aan CHOICE: een carrousel van activiteiten als voorbereiding op de profielkeuze in het vmbo.


Lees meer
18/03/17

Aankondiging Eerste speeddate Techport BBL-opleidingen

Heeft jouw bedrijf een leerbaan beschikbaar en is jouw bedrijf op zoek naar een BBL-student? Of ben jij een aspirant BBL-student en op zoek naar een leerbaan? Meld je dan snel aan om op donderdagmiddag 30 maart aan te haken aan de Speeddate Techport BBL!


Lees meer
16/03/17

MyTec specialisatie Windtechnicus een feit!

Nieuwe standaard voor technische opleidingen Windindustrie.


Lees meer
16/03/17

De 131ste bijeenkomst Noord - Hollandse Materialenkring 'Simulatie en virtual & augmented reality

Hierbij wordt u van harte uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst van de Noord-Hollandse Materialenkring in 2017 op dinsdag 21 maart a.s. met als onderwerp 'Simulatie en virtual & augmented reality’.


Lees meer
06/03/17

Effecten van stages in de techniek bij derdejaars havo leerlingen van het Vellesan college

Evenals in 2014-2015 hebben de derdejaars havo leerlingen van het Vellesan college het afgelopen schooljaar (2015-2016) stagegelopen bij diverse technische bedrijven, in het kader van hun profielkeuze. Dankzij de hulp van het netwerk van Techport en het enthousiasme van ouders, leerlingen, schoolleiding en docenten zijn er dit keer stageplekken gevonden voor twee complete klassen (40 leerlingen). De Vrije Universiteit (VU) heeft onderzoek gedaan naar het effect van die stages op de leerlingen.


Lees meer
01/03/17

Opnieuw oriëntatiestages voor 3e jaars havo van het Vellesan college

Het afgelopen schooljaar zijn derdejaars havo leerlingen van het Vellesan college opnieuw op oriëntatiestage geweest bij technische bedrijven. De oriëntatiestages vonden plaats vlak voordat de leerlingen hun uiteindelijke profielkeuze moesten maken. De Vrije Universiteit heeft een onderzoek gedaan naar het effect van die oriëntatiestages.


Lees meer
01/03/17

Vanaf voorjaar 2017: techniekonderwijs krijgt bijzondere aandacht in SHIP!

Het Sluis en Haven Informatie Punt (SHIP) vertelt interactief en multimediaal over de bouw van de sluis, de veelzijdigheid van het Amsterdamse havengebied – de vierde grote haven van Europa – en de toekomst van de bedrijvigheid in de regio. Vanaf dit voorjaar een nieuwe plek voor techniekonderwijs!


Lees meer
23/02/17

Service design-vouchers

Klanten willen steeds vaker kant-en-klare-oplossingen, toegesneden op hun veranderende behoeften. Vooral in de Nederlandse maakindustrie vraagt dat om een omslag: het gaat niet meer om het aanbieden van een product alleen, maar om het leveren van een innovatief dienstenaanbod.


Lees meer
22/02/17

Techport Industries maakt kennis met Big-Data toepassingen op het Amsterdam Science Park

Op donderdag 26 januari bezocht het bedrijvennetwerk Techport Industries het Amsterdam Science Park, een van de grootste concentraties van universitair onderwijs en onderzoek in Europa op het gebied van data-science, biochemie, materiaaltoepassingen en advanced instrumentation . Dankzij haar wereldwijd gerenommeerde onderzoeksinstituten als AMOLF, Nikhef, Surf Sara en CWI, universiteiten en meer dan 130 bedrijven, fungeert het Amsterdam Science Park als een hub voor onderzoek, innovatie en ondernemerschap. De Techport bijeenkomst stond in het teken van big-data toepassingen in de maak- en onderhoudsindustrie.


Lees meer
22/02/17

VanDerEng verkent nieuwe markten tijdens Techport Hackathon

Innovatief omgaan met het afval van de productie, wat zijn daar eigenlijk alle mogelijkheden voor? Ernst de Haas, directeur van het bedrijf VanDerEng, wilde hier graag eens goed over nadenken. Dit gebeurde op 15 december 2016 tijdens een creatieve workshop aan het strand van Velsen-Noord.


Lees meer
22/02/17

Holland High Tech House op Hannover Messe 2017

Van 24 tot en met 28 april 2017 staat de Hannover Messe op de agenda, met ook deze keer een Holland High Tech House. Als Nederlands collectief laten we hier zien dat je in Nederland moet zijn voor technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen die wereldwijd spelen op het gebied van gezondheid, mobiliteit, energie, veiligheid en het klimaat.


Lees meer
22/02/17

Holland High Tech Event 2017

Global Challenges, Smart Solutions, International Opportunities Op woensdag 12 april aanstaande vindt het jaarlijkse Holland High Tech Event plaats. De komende editie staat in het teken van het verder versterken van de internationaliseringsstrategie van de Nederlandse hightechsector. We organiseren het evenement weer in samenwerking met het Innovatie Attaché Netwerk.


Lees meer
26/01/17

In de slipstream van de schakers van het Tata Steel Chess Tournament

Geheel in de traditie van Techport werd ook dit jaar in de slipstream van de schakers van het Tata Steel Chess Tournament een bezoek gebracht aan de speelstad buiten de IJmond op 19 januari. Dit jaar bezocht een delegatie van Techport, bestaande uit vertegenwoordigers van overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen, Stadion Feijenoord, beter bekend als De Kuip, in Rotterdam.


Lees meer
20/01/17

Uitnodiging: MyTec specialisatie Windtechnicus een feit!

Voor het landelijk actieve consortium nodigt Amsterdam IJmuiden Offshore Ports, in samenwerking met Techport, u van harte uit voor de bijeenkomst MyTec-specialisatie Windtechnicus een feit.


Lees meer
12/01/17

Studenten ROC Nova College bouwen 3D in BIM

De tweedejaars studenten van ROC Nova College van de opleiding Bouw en Infra aan de Laurens Baecklaan in Beverwijk presenteerden vandaag de resultaten van de BIM Challenge. In groepen kregen zij de opdracht: ontwerp een huis of een brug in BIM.


Lees meer

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief