Nieuws

Talsma opent Promotie Event Techniek Zaanstad

KOOG a/d ZAAN - Sporthal De Sprong te Koog aan de Zaan was op 18, 19 en 20 april omgetoverd tot techniek en wetenschap walhalla. Ruim 2200 leerlingen van groep 7 en tweehonderd 200 leerkrachten uit heel Zaanstad beleefden tijdens allerlei workshops hoe leuk, spannend, creatief en stoer techniek en wetenschap zijn.


Gedeputeerde Talsma opent PET

Voor de openingshandeling maakte gedeputeerde Tjeerd Talsma speciaal tijd vrij in zijn agenda. Talsma sprak kort de aanwezige schooljeugd toe en met het afschieten van een waterraket opende hij het event. Daarna liep hij door de sporthal om de verschillende workshops te bekijken. Talsma onderstreept met zijn bezoek dat het Promotie Evenement Techniek een belangrijk en zinvol event is voor het onderwijs en bedrijven in Zaanstad. Niet voor niks is het evenement onderdeel van het Doe-programma Techniepact Noord Holland, net zoals de Promotie Evenementen Techniek in Hoorn, IJmond en Alkmaar. 

 

Gedeputeerde Talsma opent Promotie Evenement Techniek 

Basisscholen

Stichting Agora, Stichting Zaan Primair en Jolien Techniek&Onderwijs geven met het  Promotie Evenement Techniek vorm aan de uitvoering van het Doe-programma Techniekpact Noord Holland. Daarin is afgesproken dat overheid, bedrijfsleven en onderwijs samenwerken om techniek en wetenschap beter onder de aandacht te brengen van de toekomstige generaties. Tevens wil de organisatie leerkrachten en ouders/verzorgers inspireren en enthousiasmeren, ondersteunen en voorlichting geven. Bijvoorbeeld over  technisch onderwijs, perspectief over werken in de techniek, lesideeën en de mogelijkheden die samenwerking tussen bedrijven en scholen kan bieden.

 

Doen!

Voor leerlingen is de PET een doe-event zonder verplichte onderdelen. De jeugd kan vrij rondkijken, ervaringen opdoen en eigen talenten ontdekken. Voor leerkrachten is de PET een “tool” om te gebruiken bij de lessen op school. Er zijn voldoende aanknopingspunten aanwezig waarmee techniek na afloop op school is te koppelen aan de vakken aardrijkskunde, rekenen, tekenen, geschiedenis of taal. 

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief