Nieuws

Jubileumeditie PET IJmond groot succes

De jubileumeditie van PET IJmond is inmiddels achter de rug. Het evenement heeft plaatsgevonden op 6 en 7 oktober in sporthal De Walvis in Beverwijk.


Ruim 1.550 leerlingen uit groep 7/8 hebben deelgenomen aan de jubileumeditie van PET IJmond. Na ontvangst met een korte introductie van het evenement, mochten de leerlingen zich uitleven met ruim 40 workshops. Van banden plakken tot stop-motionfilms maken en van 3D-printen tot waterleidingen aansluiten: alles is te vinden op PET IJmond. Bekijk hier hoe het evenement is verlopen of neem een kijkje naar de foto's van het evenement.

 

Netwerkontbijt voor genodigden

Op de tweede dag van het evenement, vrijdag 7 oktober, heeft een georganiseerd netwerkontbijt plaatsgevonden voor genodigden. Hier kregen het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Tijdens dit ontbijt hielden sprekers Mark Denys, technisch directeur Tata Steel, Ruud Porck van metropool Amsterdam en Freek Ossel, burgemeester Beverwijk een betoog over waarom het voor onze regio belangrijk is om leerlingen warm te maken voor techniek.

 

HEAT workshop

Dit jaar was er een speciale HEAT workshop beschikbaar voor bezoekende leerlingen. Alliander DGO heeft een interactieve simulatie ontwikkeld (HEAT), waarmee verschillende partijen op een makkelijke manier de mogelijkheid van de aanleg van een energienetwerk kunnen onderzoeken, dat gevoed wordt door bijvoorbeeld industriële restwarmte. Deelnemende leerlingen zijn met dit programma aan de slag gegaan in een workshop die ongeveer een uur duurde. Zij werden woningeigenaar en gingen samen op zoek naar de beste oplossing voor het aanleggen van een energienetwerk. 

De workshop was een succes. Een selectie leerlingen van 12 scholen hebben in verschillende rondes deelgenomen en als echte woningeigenaren onderhandeld en een oplossing gezocht. De oplossingen waren per ronde verschillend, doordat de deelnemende leerlingen de oplossing mochten bepalen. Na het deelnemen aan de workshop was er nog ruimte om deel te nemen aan de overige workshops.

 

Prijsvraag

Ook dit jaar was er een prijsvraag waar de deelnemende scholen aan konden deelnemen. De prijsvraag betrof het inzetten van de restwarmte van Tata Steel. Wat kan daar allemaal mee gedaan worden? De leerlingen van verschillende basisscholen hebben hier hun tanden in gezet en er zijn mooie oplossingen gevonden. Er worden ieder jaar drie prijzen uitgereikt, namelijk voor creativiteit, duurzaamheid en voor de uitvoering. Benieuwd naar de winnaars? Bekijk de uitslag hier, gepresenteerd door Marieke van Dijk, wethouder van Gemeente Heemskerk.

 

        

 

 

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief