Nieuws

Inspiratiemiddag Programmeren

Programmeren wordt genoemd als een van de basisvaardigheden van de toekomst. Maar is dat wel zo? Wat gebeurt er in de hersenen als leerlingen aan de slag gaan met programmeren? En over welke basisvaardigheden gaat het dan precies?


Vaak wordt programmeren ingezet als extra uitdaging voor de bollebozen. Maar is het niet voor élke leerling leerzaam, nuttig en vooral ook leuk? En hoe zet je programmeren in in de klas? Ervaar dit zelf tijdens deze inspiratiemiddag!

 

Deze inspiratiemiddag werd georganiseerd door de Pabo van Hogeschool Inholland in samenwerking met Harald van Brederode van basisscholenstichting Tabijn.

Niet alleen beginners waren welkom, ook voor de leerkracht die al bezig is met programmeren in de klas was er zeker wat te halen. Het doel is dat je je eigen vaardigheden op het gebied van programmeren vergroot en dat je ziet dat programmeren voor alle leerlingen leerzaam, nuttig en leuk is. Je gaat niet alleen naar huis met meer kennis en enthousiasme, maar ook met praktische handvatten en lessen om de volgende dag zelf aan de slag te gaan met programmeren in de klas.

 

Meer informatie

 

Over Techport

Verankerd vanuit de IJmond werkt de netwerkorganisatie Techport binnen de metropool Amsterdam (inter)nationaal samen. Met focus op technische innovatie in de maak industrie, onderhoud- en energiesector. Het groot-, midden- en kleinbedrijf weten onderwijspartners goed te vinden en te versterken. Want met breed inzetbaar goed gekwalificeerd personeel, in bedrijven met stevige innovatiekracht, floreert de regionale economie vanuit de kaders van het Techniekpact Noordwest. ­

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief