Nieuws

De uitreikingen van de Techport Kennisvouchers

De Techport Campus verstrekt kennisvouchers voor innovatieve ideeën van ondernemers die actief zijn in de maakindustrie. De gemeenten Heemskerk, Beverwijk en Velsen maken deze regeling mogelijk. De kennisvouchers hebben een waarde van maximaal € 5000,-. Ondernemers kunnen de voucher gebruiken om vanuit hun bestaande activiteiten nieuwe innovaties tot stand te brengen.


Tijdens de demodagen van Microtechniek, nam Elle Veenstra op 1 december een Kennisvoucher in ontvangst. Deze werd uitgereikt door Tim de Rudder, wethouder van gemeente Beverwijk. De Kennisvoucher is aan Microtechniek uitgereikt voor de ontwikkeling van een draaibank die wordt ondersteund door een robotarm van Rolan Robotics. De bedrijven ontmoetten elkaar tijdens een Techport Industries bijeenkomst .

 

Ton van der Scheer, voorzitter van OV IJmond, reikte op 6 december een Kennisvoucher uit aan Cor Koopmans van Montarent voor het ontwikkelen van een Virtuality Video voor het bedienen van de nieuwe mobiele kraan Montalift M21. De Montalift M21 4-W DS is een zelfrijdende zichzelf oprichtende bouwkraan . Het betreft een 21 tonmeter mobiele snel-montagekraan, die het hijswerk aanzienlijk lichter maakt en zorgt voor meer efficiëntie. De kraan kan 1.8 ton aan gewicht tillen, is zeer mobiel en het op- en afbreken duurt 10 minuten met behulp van radiografisch besturing.

 

Ook BSE Ymond B.V. ontving een voucher, deze werd op 19 december uitgereikt door Ton van der Scheer. BSE Ymond ontwikkelde het BSE Argo Reel System. Dit is een systeem waarmee doeken mooi en efficiënt over velden gedrapeerd kunnen worden. Beschadiging aan zowel de gewassen als aan het doek zelf worden op deze manier beperkt.

 

De kennisvoucher ondersteunt bedrijven uit de maakindustrie bij het continu ontwikkelen en innoveren in product of dienst, waar de kennis van buiten moet komen. Kennisvouchers van Techport zijn nog steeds beschikbaar. Download het aanvraagformulier hier.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief