Nieuws

Bedrijfsschool Tata Steel heeft beste MBO-opleiding

De opleiding tot operator aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden is volgens de studenten de beste van Nederland, zo blijkt uit de JOB Monitor, een tweejaarlijks onderzoek onder duizenden MBO-studenten in Nederland.


De leerlingen en cursisten die een beroepsopleiding aan de Academy van Tata Steel volgen beoordelen de kwaliteit van het onderwijs met een 8. Daarmee scoort de eigen bedrijfsschool van Tata Steel bijna drie punten hoger dan het landelijk gemiddelde.

 

Trots op de waardering

Jaarlijks starten zo'n 80 jongeren met een opleiding procestechniek aan de Academy van Tata Steel. De opleiding wordt al jaren verzorgd in nauwe samenwerking met het ROC Nova College in Beverwijk. “We zijn enorm trots op het feit dat onze bedrijfsschool zo goed wordt gewaardeerd door de leerlingen”, aldus Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel. “De kwaliteit van ons onderwijs blijkt ook uit het hoge slagingspercentage. Maar liefst 88% van de leerlingen weet onze MBO-opleidingen succesvol af te ronden. Het gemiddeld landelijk slagingspercentage is 65%”, aldus Klumper. 

 

Passie voor techniek

Tata Steel biedt jongeren met een passie voor techniek veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket.

 

De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan. 

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief