Nieuws

Nieuws 2016

28/12/16

Save the date: Smart Industry Jaarevent 2017

Het Smart Industry Jaarevent vindt plaats op donderdagmiddag 16 februari 2017 in de Jaarbeurs Utrecht. Het programma staat dit jaar in het teken van Slimmer Netwerken. We starten om 13:00 uur en sluiten om 17:00 uur af met een borrel.


Lees meer
23/12/16

Save the date: MyTec specialisatie Windtechnicus een feit!

Samen borgen van veilige productie van duurzame energie


Lees meer
07/12/16

De uitreikingen van de Techport Kennisvouchers

De Techport Campus verstrekt kennisvouchers voor innovatieve ideeën van ondernemers die actief zijn in de maakindustrie. De gemeenten Heemskerk, Beverwijk en Velsen maken deze regeling mogelijk. De kennisvouchers hebben een waarde van maximaal € 5000,-. Ondernemers kunnen de voucher gebruiken om vanuit hun bestaande activiteiten nieuwe innovaties tot stand te brengen.


Lees meer
06/12/16

Staatssecretaris Dekker bezoekt Techport

Maandag 5 december bracht Sander Dekker -staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap- op uitnodiging van Arjen Verkaik –wethouder gemeente Velsen- een bezoek aan IJmuiden. De staatssecretaris zal op donderdag 8 december met de Tweede Kamer spreken over het landelijk Techniekpact. Na een bezoek aan Tata Steel, uitleg over het in aanbouw zijnde SHIP en de ambities in het Techport Centre, bracht hij een bezoek aan het technisch vmbo. Onderwijsontwikkeling binnen de sectoren (wind)energie en de high tech maakindustrie staan hoog op de agenda.


Lees meer
29/11/16

Speeddate Techport bbl-opleidingen

Heeft jouw bedrijf een leerbaan beschikbaar en is jouw bedrijf opzoek naar een bbl-student?


Lees meer
29/11/16

Scholieren ervaren technologisch bedrijfsleven tijdens Jet-Net Career Day west

Op woensdag 23 en donderdag 24 november 2016 heeft de Jet-Net Career Day West plaatsgevonden. Zo’n 1.400 leerlingen hebben tijdens dit evenement kennis gemaakt, in een interactief programma, met technologie en de bedrijven, Hoge scholen en Universiteiten daarachter. Ze hebben in verschillende workshops zelf gebouwd, proeven gedaan, geprogrammeerd en uitgeprobeerd. Kortom: ervaren!


Lees meer
29/11/16

Techport Hackaton bij Van Der Eng

Techport Hackatons zijn innovatiesessies waarbij een technische uitdaging/probleem bij een bedrijf in de IJmond centraal staat. Op 15 december organiseert Techport een hackaton voor Van Der Eng.


Lees meer
14/11/16

Open Bedrijvenschool Techport gaat van start

Het regionaal samenwerkingsverband Techport Campus heeft de ambitie om de regionale samenwerking op het gebied van technisch opleiden en innoveren de komende jaren verder vorm te geven. Technisch georiënteerde onderwijsinstellingen (hele onderwijskolom) , kennisinstellingen en bedrijven zijn key players in het verwezenlijken van deze ambitie. Een onderdeel van deze ambitie is het realiseren van een toegankelijke infrastructuur rond het thema 'leven lang leren'.


Lees meer
14/11/16

Wedstrijd voor Skills heroes

Timmerman Chris van Kampen (18) uit Hoogwoud, loodgieter Kenny Post (21) uit IJmuiden en elektricien Joey Post (17) uit Assendelft hebben 28 oktober de Skills-techniekwedstrijden gewonnen die op de Techniek Campus Heerhugowaard werden gehouden.


Lees meer
10/11/16

Kartcompetitie First Electro League ideale leerschool technische studenten

Vijf IJmondiale scholen strijden met zeven andere onderwijsinstellingen in de First Electro League. De techniek-scholieren vormen een raceteam rond een elektrisch aangedreven superkart, waarbij naast het racen het doorontwikkelen van de e-kart de belangrijkste opdracht is.


Lees meer
10/11/16

SHIP opent naar verwachting haar deuren in voorjaar 2017

Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP), waar interactief en multimediaal verteld wordt over de bouw van de sluis, de veelzijdigheid van het Amsterdamse havengebied – de vierde grote haven van Europa – en de toekomst van de bedrijvigheid in de regio, opent naar verwachting in het voorjaar haar deuren.


Lees meer
09/11/16

Techniekdag Haarlemmermeer 2016

Kinderen enthousiasmeren voor techniek, daar kunnen we natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom zijn op 8 november de achtste groepers van negen verschillende scholen aanwezig geweest bij de Techniekdag Haarlemmermeer. De Techniekdag is georganiseerd door het Herbert Vissers College, Hoofdvaart College, Hogeschool Inholland en ROC Nova College Hoofddorp.


Lees meer
07/11/16

Tata Steel inspireert scholieren Ichthus Lyceum met leeropdracht techniek

Hoe je leerlingen van 15 jaar kunt interesseren voor techniek? Door ze als Tata Steel uit te nodigen en vervolgens een opdracht met lasertechniek mee te geven. ‘Waarbij ze een kleine gadget moeten ontwikkelen, die wij straks aan klanten en relaties van Tata Steel kunnen uitdelen.’


Lees meer
06/11/16

Microtechniek ontwikkelt draaibank met robot met behulp van Techport Kennisvoucher

Is uw bedrijf actief of gelieerd aan de maakindustrie én bent u tevens bezig met vernieuwing in dienst, proces of product? Neem dan contact op met Gerik ten Berge van Techport. Want wellicht komt u als IJmondiale ondernemer in aanmerking voor een financiële ondersteuning middels een Techport Kennisvoucher.


Lees meer
10/10/16

Jubileumeditie PET IJmond groot succes

De jubileumeditie van PET IJmond is inmiddels achter de rug. Het evenement heeft plaatsgevonden op 6 en 7 oktober in sporthal De Walvis in Beverwijk.


Lees meer
20/09/16

De start van MyTec 2016 - 2017

De MyTec-opleidingen bestaan nu 3 jaar en is een bol-opleiding op niveau 4 waarin studenten de eerste 1,5 jaar kennis maken met drie verschillende technische opleidingen: elektrotechniek, werktuigbouwkunde en operationele techniek. Als de basis van de opleiding met goed gevolg is afgerond, kiezen de studenten één van de drie afstudeerrichtingen.


Lees meer
19/09/16

De voorbereidingen voor de jubileum editie van het PET IJmond zijn in volle gang

De scholen hebben weer enthousiast gereageerd op de uitnodiging om deel te nemen en de aanmeldingen stroomden binnen.Veel bedrijven en onderwijsinstellingen zetten zich ook dit jaar weer in om leerlingen van het basisonderwijs enthousiast te maken voor techniek. Nieuw is dit jaar de speciale workshop HEAT die verzorgd wordt door Aliander. Kom gerust langs op 6 of 7 oktober om dit met eigen ogen dit enerverende evenement te aanschouwen.


Lees meer
12/09/16

De First Electro League

In de First Electro League vormen middelbare scholieren een team rondom een kart. Deze kart onderhouden zij zelf, zodat ze ermee kunnen racen tegen andere teams. De karts waar het om gaat zijn electrokarts, aangedreven door een accu.


Lees meer
30/08/16

Jet-Net Career Day West 2016

Leerlingen van de klassen 4 havo en 5 vwo met een Natuur profiel van de Jet-Net scholen uit Flevoland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland zijn van harte welkom op 23 en 24 november 2016. Deze leerlingen hebben, gezien hun profielkeuze, al interesse in bèta en techniek en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen.


Lees meer
30/08/16

Subsidieregeling Praktijkleren voor het studiejaar 2015-2016

Tot en met 15 september is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de subsidieregeling Praktijkleren voor het studiejaar 2015-2016. De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student.


Lees meer
19/08/16

Plannen voor product- of dienstvernieuwing? Neem deel aan ons bezoek aan het Utrecht Castel – het TNO lab – op woensdagmiddag 14 september.

Techport heeft de ambitie om regionale bedrijven in de maakindustrie te ondersteunen bij vernieuwing en innovatie. Kennisinstellingen als TNO spelen een belangrijke rol bij deze processen. Om die reden organiseren wij op 14 september a.s. van 15:30 -17:30 uur een bezoek aan de Utrecht Castel – hét lab op het gebied van sensorontwikkeling, veiligheid en milieu, dat TNO vorig jaar samen met Deltares en Universiteit Utrecht is gestart.


Lees meer
18/07/16

Microtechniek ontvangt kennisvoucher voor ontwikkeling Draaibank met Robot

Microtechniek Verspaning&Montage ontvangt van Techport een kennisvoucher t.w.v. €5.000,- voor de ontwikkeling van een Draaibank met Robot voor productie van kleine series. Met deze op maat gemaakte robot wordt het principe dat robotisering alleen zou lonen voor massaproductie verlaten en omgekeerd. Door de automatisering van standaard uitzonderingen, wordt tijd bespaard en kwaliteit bewaakt. Rolan Robotics en Dormac ontwikkelen de Draaibank met Robot samen met Microtechniek.


Lees meer
15/07/16

Save the date: Techport bezoek aan TNO labs

Op woensdagmiddag 14 september a.s. brengt Techport van 15:00-17:30 uur een bezoek aan de labs van kennisinstituut TNO in Utrecht.


Lees meer
07/07/16

Ondertekening meerjarig samenwerkingscontract Tata Steel IJmuiden B.V. en ROC Nova College

Op woensdag 6 juli jl. is de samenwerking tussen Tata Steel IJmuiden B.V. en het Nova College wederom bekrachtigd met het tekenen van een nieuw contract voor de periode van drie jaar. Naar volle tevredenheid leidt het Nova College de medewerkers van Tata Steel op in de trainingslokalen van de locatie Academy Tata Steel en in theorielokalen van Nova College locatie Beverwijk.


Lees meer
04/07/16

PET IJmond in de Sporthal Beverwijk (“de Walvis”)

De organisatie van PET IJmond is in volle gang. De locatie staat inmiddels vast en iedereen is er enthousiast over. Koos Glazenburg, directeur van de locatie, laat weten dat de locatie ook enthousiast is over het evenement.


Lees meer
04/07/16

Innovatief brainstormen over de plantjes van Floricultura

Plantjes oppakken en verplaatsen zonder ze te beschadigen, is secuur werk. Wat is daarbij de beste inrichting van het proces? En hoe worden de plantjes goed geïdentificeerd? Op 29 juni 2016 heeft een gezelschap van 25 personen deelgenomen aan een brainstormsessie over dit onderwerp, onder leiding van Techport, in samenwerking met iTanks en Jules Dock. Deelnemers bestonden uit studenten van onder meer Technisch College Velsen, TU Delft en InHolland en technici van Rolan Robotics, Tebodin, Tata Steel, Syfer, Facta en 30 Mhz.


Lees meer
01/07/16

Calandlyceum 12de deelnemer in de First Electro League

Het Calandlyceum uit Amsterdam gaat met ingang van het schooljaar 2016-2017 deelnemen aan de Techport First Electro League. Onlangs tekenden Rutger Gast van het Calandlyceum en Techport-projectleider Erik de Mink de samenwerkingsovereenkomst.


Lees meer
23/06/16

ROC Nova College wint First Electro League

Met negen deelnemende teams heeft op 22 juni de finale van de First Electro League plaatsgevonden op het kartcircuit van Lelystad. Dit was uiteraard de laatste wedstrijd van het seizoen, waarin de verschillende teams nog een keer konden laten zien hoe goed zij hun kart onder controle hadden. De competitie is gewonnen door het ROC Nova College Beverwijk.


Lees meer
22/06/16

Technische uitdaging binnen uw bedrijf? Techport kan helpen!

Techport zet zich in om de innovatiekracht van het bedrijfsleven in de regio te versterken. Dit doen we onder andere door in samenwerking met innovatienetwerken Itanks en Jules Dock Innovation brainstormsessies te organiseren, zogenaamde hackatons.


Lees meer
17/06/16

Dertien teams in Sunrider Rally

De Techport Sunrider Rally is dit jaar gewonnen door het team van de Academy van Tata Steel. Zij scoorden de meeste punten tijdens de rally op 17 juni. Het team scoorde ook goed in de twee andere categorieen waarin de deelnemende teams een prijs konden winnen.


Lees meer
14/06/16

Studenten bouwen skelter voor basischolen

Studenten werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel hebben vier unieke skelters vervaardigd voor basisscholen in de regio. Dat is het concrete resultaat van de praktijkopdracht waar ze enkele maanden aan hebben gewerkt.


Lees meer
13/06/16

Delegatie Techport bezoekt Duurzaamheidsfabriek Dordrecht

Vrijdag 10 juni bezocht een 13 koppige Techport-delegatie de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. De delegatieleden zijn betrokken bij het plan om te komen tot een regionaal centrum in de IJmond, vergelijkbaar met het Dordtse initiatief.


Lees meer
09/06/16

The Amsterdam-India Business Journey

Amsterdam Trade organiseert samen met de gemeenten van Metropool Regio Amsterdam en provincie Noord-Holland een reis naar het Indiase business bolwerk Mumbai en tech hub Pune. Ontmoet potentiële zakenpartners en verken de mogelijkheden voor uw bedrijf in India.


Lees meer
09/06/16

Bedrijfsschool Tata Steel heeft beste MBO-opleiding

De opleiding tot operator aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden is volgens de studenten de beste van Nederland, zo blijkt uit de JOB Monitor, een tweejaarlijks onderzoek onder duizenden MBO-studenten in Nederland.


Lees meer
03/06/16

Innovatiesessie Tata Steel

Hoe kunnen uitzakkende haspelgaten in de koudbandwalserij worden voorkomen? Dat was de uitdaging van de innovatiesessie van Tata Steel. Drie trainers van Jules Dock gingen met 24 deelnemers de uitdaging aan. Op 29 januari 2016 vond de brainstorm plaats in Hotel Augusta te IJmuiden.


Lees meer
02/06/16

‘Sensoring en besturingstechnieken zijn hot’

Technische bedrijven uit de IJmond hebben stevig behoefte aan werknemers die zowel voor elektrotechniek als werktuigbouw zijn opgeleid en ook veel kennis hebben van besturingstechnieken en sensoring. Om aan deze vraag van het bedrijfsleven te kunnen voldoen, ontwikkelt ROC Nova College binnen Techport samen met bedrijven twee nieuwe lesmodules. ‘Dit alles om vraag en aanbod uit de technische markt te optimaliseren’, aldus Edward Straus, programmamanager MyTec van het Nova College.


Lees meer
30/05/16

Tweede Techport-stagemarkt voor MyTec-opleidingen

Voor de vijf MyTec-opleidingen van het ROC Nova College werd op donderdag 26 mei 2016 een stagemarkt georganiseerd. Ruim zeventig studenten gingen in het Open Leercentrum van de Maritieme Academie Holland locatie Nova College te IJmuiden op zoek naar de best passende stageplaats voor het derde of vierde leerjaar van de richtingen Elektrotechniek, Werktuigbouw en Procestechniek.


Lees meer
30/05/16

PvdA-Kennemerland op werkbezoek bij Techport Campus

Een delegatie van bestuurders PvdA-Kennemerland bracht een werkbezoek aan de Techport Campus in Beverwijk op vrijdag 20 mei. Doel van PvdA-Kennemerland is te netwerken met de regionale afdelingsbestuursleden, gemeenteraadsleden, wethouders, leden van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten én andere partners uit de regio. De delegatie was benieuwd naar de intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs. Jan Nieuwenburg, lid van de Provinciale Staten voor de PvdA, deed de aftrap.


Lees meer
17/05/16

Jet-Net Career Day weer eind november

Uw organisatie gedurende twee dagen in contact brengen met meer dan 1.300 leerlingen uit 4 havo en 5 vwo uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland? Dat kan in november tijdens de Jet-Net Career Day West. Het evenement zal plaatsvinden op 23 en 24 november in Hal 25 te Alkmaar. De organisatie zoekt nog bedrijven die een workshop willen verzorgen.


Lees meer
13/05/16

Inspiratiemiddag Programmeren

Programmeren wordt genoemd als een van de basisvaardigheden van de toekomst. Maar is dat wel zo? Wat gebeurt er in de hersenen als leerlingen aan de slag gaan met programmeren? En over welke basisvaardigheden gaat het dan precies?


Lees meer
25/04/16

Politiek hamert op belang van techniek

HANNOVER - Premier Rutten en minister Bussemaker bezochten de Hannover Messe, de grootste industriebeurs ter wereld. Het ging daar niet alleen over techniek, maar ook om de talenten van de toekomst.


Lees meer
21/04/16

Nova Raceteam in de First Electro League

Een bruikleen kart ombouwen en door ontwikkelen. Aanpassen om de beste resultaten te behalen en op verschillende punten beoordeeld worden. Dat is de First Electro League.


Lees meer
20/04/16

Talsma opent Promotie Event Techniek Zaanstad

KOOG a/d ZAAN - Sporthal De Sprong te Koog aan de Zaan was op 18, 19 en 20 april omgetoverd tot techniek en wetenschap walhalla. Ruim 2200 leerlingen van groep 7 en tweehonderd 200 leerkrachten uit heel Zaanstad beleefden tijdens allerlei workshops hoe leuk, spannend, creatief en stoer techniek en wetenschap zijn.


Lees meer
14/04/16

Convenant werktuigbouw, installatie- en elektrotechniek ondertekend

Op de Techport Campus locatie van het ROC Nova College was op 13 april de feestelijke ondertekening van het convenant werktuigbouw, installatie- en elektrotechniek Noord-Holland. In de vleugel van Installatiewerk Noord-Holland, sinds najaar 2015 gevestigd op het Nova College Beverwijk, verzorgde districtsmanager Beverwijk en Hoofddorp Joost Somford de rondleiding. In de afsluitende woorden van unitdirecteur René de Reuver die namens de 13 partijen sprak, benadrukte hij het belang van samenwerking met grote inspanningen van Erdogan Ozturk van het Regio College om tot deze mijlpaal te komen.


Lees meer
13/04/16

Girlsday bij Tata Steel

Girlsday is een initiatief van VHTO om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Girlsday 2016 vindt plaats op donderdag 14 april 2016. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar.


Lees meer
12/04/16

Participeren in de 3D Makers Zone

Bedrijven kunnen op verschillende manieren aanhaken bij en gebruik maken van de 3D Makers Zone.


Lees meer
12/04/16

Terugblik op Holland High Tech Event 2016

'Global Challenges, Smart Solutions, International Chances'


Lees meer
12/04/16

Werkbezoek David Pappie

David Pappie, directeur topsectoren- en industriebeleid van het Ministerie van Economische Zaken, bracht op 1 april 2016 een bezoek aan de innovatieve koploperbedrijven in de IJmond.


Lees meer
04/04/16

Studenten bouwen marktkraampje

In opdracht van Omgevingsdienst IJmond (ODIJ) zijn vorige week twee teams bezig geweest met de bouw van twee marktkramen. De kramen werden gebouwd door studenten van het Nova College samen met leerlingen van het Technisch College Velsen en het Kennemer College. Twee weken eerder zijn de teams samengesteld en hebben ze als kick-off een bezoek gebracht aan Sortiva BV, een bedrijf dat afvalstoffen scheidt en sorteert in te hergebruiken componenten. De teams streden tegen elkaar in wedstrijdverband.


Lees meer
17/03/16

127ste bijeenkomst NH Materialenkring

'Het smart toepassen van constructiematerialen zoals Aluminium, Titaan en Roestvast Staal'


Lees meer
17/03/16

Holland High Tech Event 2016

Op 7 april a.s. vindt het jaarlijkse Holland High Tech Event plaats. De focus ligt deze keer op de internationaliseringsstrategie van de topsector HTSM, met medewerking van het Innovatie Attaché Netwerk.


Lees meer
16/03/16

Regius College wint debatwedstrijd


Lees meer
10/03/16

Basisschool de Vrijheit in Nemo

Een terugkerend onderdeel van het PET IJmond is de prijsvraag waar basisscholen aan mee kunnen doen. Dit jaar is een van de drie prijzen gewonnen door basisschool de Vrijheit. De prijs was een dagje naar Nemo.


Lees meer
07/03/16

Technische oriëntatietrajecten februari 2016

In februari waren 899 vierdejaars leerlingen vmbo kaderberoepsgerichte leerweg en mavo van verschillende scholen actief tijdens de tweede ronde Oriëntatietrajecten vo/mbo. Zes trajectgroepen, van in totaal 267 leerlingen, waren gericht op technische opleidingen.


Lees meer
03/03/16

Amsterdam Trade handelsreis naar de Pearl River Delta

Amsterdam Trade faciliteert ondernemers in internationaal zakendoen, omdat internationalisering de kans is om te groeien en zeker voor het MKB. Verschillende gemeenten organiseren samen diverse reizen, gericht op het MKB. Onder andere de handelsreis naar de Pearl River Delta.


Lees meer
03/03/16

Max Vrouwe wint regionale laswedstrijd

Velsen - Max Vrouwe, leerling van het Technisch College Velsen, heeft in Rotterdam de regionale laswedstrijd vmbo-scholen gewonnen. Hij was de beste in de categorie MAG-lassen. Deze wedstrijden worden georganiseerd door het Nederlands Instituut Lastechniek.


Lees meer
24/02/16

Europarlementariër Jean Arthuis bezoekt MyTec-locaties ROC Nova College

Vrijdag 19 februari heeft de Franse Europarlementariër Jean Arthuis een informeel werkbezoek gebracht aan twee MyTec-locaties van het ROC Nova College.


Lees meer
15/02/16

Girlsday 2016

Girlsday is een initiatief van VHTO om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Girlsday 2016 vindt plaats op donderdag 14 april 2016.


Lees meer
15/02/16

Online bootcamp Smart Industry: Samen leren en werken aan innovatie

Er gaat een nieuwe wereld voor u open als u samen met collega-ondernemers, medewerkers, experts, partners en klanten nadenkt over de mogelijkheden van Smart Industry. Volg nu de Online Bootcamp Smart Industry en ontdek kansen die uw bedrijf écht succesvoller maken.


Lees meer
29/01/16

Tata Steel met vestiging op Science Park Amsterdam

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam opende vandaag de vestiging van Tata Steel op het Amsterdam Science Park. Tata Steel zet in op het creëren van staal met een hogere toegevoegde waarde voor zijn klanten door het inzetten van kunstmatige intelligentie (‘artificial intelligence’).


Lees meer
29/01/16

Innovatiesessie

Techport, Tata Steel, Gemeente Velsen, iTanks en Jules Dock Innovation hebben op 29 januari 2016 een innovatiesessie georganiseerd. Hier waren zowel Tata Steel engineers als externe experts van verschillende bedrijven aanwezig.


Lees meer
22/01/16

Bezoek aan Hogeschool van Amsterdam en Science Center Nemo

AMSTERDAM - De excursie aan de technische faculteit van de Hogeschool van Amsterdam en Science Center Nemo heeft plaatsgevonden op donderdag 21 januari. Mede namens de gemeenten Beverwijk, Velsen en Heemskerk en Tata Steel waren alle relaties van Techport uitgenodigd.


Lees meer
20/01/16

CHOICE 2016

HAARLEM – CHOICE 2016 is in volle gang! Met ruim 5.000 leerlingen van 34 verschillende scholen is op 18 januari CHOICE van start gegaan. Van maandag tot en met vrijdag wordt er een breed scala aan activiteiten georganiseerd, door verschillende opleiders.


Lees meer
20/01/16

Innovatie centraal in ondernemersontbijt

VELSEN – Hoe maak je een verbinding tussen je school en alle razendsnelle ontwikkelingen daarom heen? Door de bedrijven en organisaties die die innovaties bedenken bij je uit te nodigen. Het Maritiem College IJmuiden en het Technisch College Velsen organiseerde gisteren een ontbijt voor ondernemers.


Lees meer
14/01/16

Baxter bezoekt Techport Inspiratiemiddag Robotica

HAARLEM - Baxter heeft opnieuw een bezoek gebracht aan het ROC Nova College aan de Zijlweg in Haarlem. Eerder stond hij al op de oriëntatiemarkt voor leerlingen, maar op 13 januari ook op de Techport inspiratiemiddag Robotica.


Lees meer
11/01/16

Bezoek Hogeschool van Amsterdam en Tata Chess Nemo

AMSTERDAM - Mede namens de gemeenten Beverwijk, Velsen, Heemskerk en Tata Steel zijn alle relaties van Techport uitgenodigd voor een excursie naar de Hogeschool van Amsterdam en Science Center Nemo op donderdag 21 januari.


Lees meer
06/01/16

Gedeputeerde bezoekt Academy Tata Steel

VELSEN - Gedeputeerde Tjeerd Talsma bezocht vandaag de Academy van Tata Steel, de bedrijfsschool van het staalbedrijf in Velsen-Noord.


Lees meer
06/01/16

Snuffelstages positief effect op profielkeuze

IJMUIDEN - Uit onderzoek onder Havo3-leerlingen van het Vellesan College uit IJmuiden blijkt dat snuffelstages bij technische bedrijven positief effect hebben op het keuzeprofiel. Leerlingen die op snuffelstage gaan kiezen eerder voor een natuur- en techniekprofiel dan leerlingen die niet op snuffelstage gaan.


Lees meer
04/01/16

Techport in Amports Magazine

AMSTERDAM - Om de maakindustrie vitaal te houden, moeten we werken aan krachtig technisch onderwijs en een aantrekkelijk innovatieklimaat. Dat vindt Gerik ten Berge van Techport, de organisatie die ervoor ijvert dat onderwijs- en kennisinstellingen en bedrijfsleven in de sector elkaar blijvend voeden.


Lees meer

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief