25 mei 2023

‘Mooie TML-projecten in het verschiet!’

Op het gebied van tiny machine learning is André Gerver samen met studenten van Inholland en de Hogeschool van Amsterdam flink aan de slag! Zij brengen voor verschillende bedrijven de productielijn in kaart, voorspellen onderhoud aan machines en zorgen voor realtime informatie over verbruik en hoe men energiebesparing kan realiseren.

André: ‘We zijn aan de slag met mooie projecten! Zo werken wij voor het bedrijf Van der Eng zelfs aan twee use cases. Het bedrijf maakt onder andere plastics labels voor de tuinbouw en consumptiemuntjes voor festivals. We zijn aan het monitoren hoe we de productie energiezuiniger kunnen maken. Daarnaast brengen wij de gehele productielijn in kaart’.

Interesse in tiny machine learning groeit

Er is steeds meer interesse vanuit bedrijven voor Tiny Machine Learning. Uit een eerder door Techport opgezette bijeenkomst met partners uit het netwerk, zijn interessante use cases voortgekomen. André en Gerik hebben na de bijeenkomst met een aantal partners nieuwe use case verder gedefinieerd welke in september uitgevoerd gaan worden met studenten van de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland. Andre zal de use case begeleiden.

Op dit moment zijn zij ook bij een groot voedselproductiebedrijf, welke zorgt voor voorgesneden groentes, aan de slag met drie uses cases. André: ‘Deze drie projecten zijn gericht op energiebesparing, voorkomen dat machines komen stil te staan en het monitoren van spoelwater zodat pompen niet verstopt raken’. Daarnaast starten er een aantal andere use cases bij productiebedrijven om energiegebruik te monitoren en te reduceren. Uit ervaring blijkt dat een besparing van 10 tot 30% haalbaar is aldus Andre. ‘We hebben ook al mooie TML-projecten in het verschiet. We hebben namelijk al verschillende projecten staan voor na de zomer’.

Meer inzicht in de productielijn van je bedrijf?

Benieuwd of jouw bedrijf energie kan besparen of wil je meer inzicht in het voorspellen van onderhoud aan je machines? Neem gerust contact op met André Gerver via a.gerver@techport.nl.