Kom langs

Op donderdag 6 oktober van 15.30 tot 17.00 uur kan je samen met jouw kind uit groep 7/8 van de basisschool en begin voortgezet onderwijs een kijkje nemen in hun technische toekomst. Meld je aan, kom langs, doe mee en ontdek de werelden van techniek.

 

Meld je aan Meld je aan

Ontdek de werelden van techniek

Als ouder wil je gewoon het beste voor je kind. Een mooie opleiding met garantie op een toekomstbestendige baan en een goed salaris. Een keuze voor techniek maakt dit mogelijk. Techniek is namelijk overal. In de zorg, bouw, voeding, media, industrie, wetenschap en natuurlijk de energietransitie. Wat kan je dan gaan doen met een technische opleiding? Dit laten wij je graag zien.

Op allerlei manieren zijn we steeds meer digitaal met elkaar verbonden. Zo groeit een challenge via social media razendsnel uit tot een mega-succes. Of streamen we massaal de hit van een online superster. Wat eten tijdens je huiswerk? Hop, naar de sushi- bestelsite. En je kleding voor 11 uur online besteld? Morgen heb je het op tijd voor je feestje in huis. Bijna alles in je dagelijks leven gaat via je mobiel of computer. Dat betekent ook dat we alle info die we online delen, heel goed moeten beveiligen. Volop werk aan de winkel voor digi-specialisten dus!

Gratis workshops, proefjes en games

Kom op donderdag 6 oktober van 15.30 tot 17.00 uur samen met je kind naar het Promotie Event Techniek in Sporthal Beverwijk. Het evenement is gratis toegankelijk. Aanmelden vooraf is noodzakelijk.

Mens en Gezondheid Shape
Mens en Gezondheid

Bedenk straks een nieuwe app voor je mobiel die nog beter checkt of we wel gezond genoeg leven? Of die misschien zelfs ons leven redt? Help je mee aan het bouwen van robots die een operatie uitvoeren? Of maak je een onzichtbare beugel die in no-time je tanden rechtzet?

Energie, Water & Veiligheid Shape
Energie, Water & Veiligheid

Bedenk jij de oplossing om al het plastic uit onze oceanen te halen? Werk mee aan het oplossen van de problemen van onze aarde. Bijvoorbeeld luchtvervuiling, langdurige droogte en andere gevolgen van ons veranderende klimaat of een digitale aanval op onze infrastructuur.

Voeding & Natuur Shape
Voeding & Natuur

Zorg jij dat mensen straks supergezond eten kunnen printen in hun eigen keuken? Of werk je mee aan het kweken van plantaardige hamburgers? Help jij boeren om fruit te verbouwen waarbij minder middelen nodig zijn zodat insecten er minder onder lijden?

Wonen, Werken & Verkeer Shape
Wonen, Werken & Verkeer

Sleutel jij aan een zelfrijdende auto? Of bouw jij in een overvolle stad mini-huizen die toch alles hebben wat je nodig hebt? Gaan we anders of juist meer in de hoogte bouwen? En wat nou als we onze producten met drones laten bezorgen zodat er minder files op de wegen zijn?

Ontwerp, Productie & Wereldhandel Shape
Ontwerp, Productie & Wereldhandel

Ontwerp jij de coolste sneaker met behulp van een 3D-printer? Of zorg jij ervoor dat die wereldwijd wordt geproduceerd? Daarna worden ze supersnel met een drone thuisbezorgd. Hiervoor zijn mega-magazijnen, vliegvelden en havens nodig. Mét techniek, zoals robothijskranen die containers op schepen laden.

Hi-tech & Science Shape
Hi-tech & Science

Een film direct vanuit je mobieltje op je muur projecteren in superscherpe bioscoopkwaliteit? Misschien bedenk jij wel een manier om elkaar via internet ook echt te kunnen voelen. Of zorg je voor een doorbraak op medisch gebied, bijvoorbeeld met genezende microchips onder de huid.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op