Kies voor techniek

Welke school gaat mijn kind kiezen? En hoe bepaalt die keuze zijn of haar verdere toekomst? Als ouder wil je het beste voor je kind. Je wil dat ze werk vinden waar ze gelukkig van worden, gegarandeerd een baan hebben, doorgroeien in hun werk en dan ook nog een goed salaris verdienen. Daarom 5 tips om het hier met je kind over te hebben.

 

Lees de 5 tips Lees de 5 tips

Ontdek de werelden van techniek

Als ouder wil je gewoon het beste voor je kind. Een mooie opleiding met garantie op een toekomstbestendige baan en een goed salaris. Een keuze voor techniek maakt dit mogelijk. Techniek is namelijk overal. In de zorg, bouw, voeding, media, industrie, wetenschap en natuurlijk de energietransitie. Wat kan je dan gaan doen met een technische opleiding? Dit laten wij je graag zien.

Op allerlei manieren zijn we steeds meer digitaal met elkaar verbonden. Zo groeit een challenge via social media razendsnel uit tot een mega-succes. Of streamen we massaal de hit van een online superster. Wat eten tijdens je huiswerk? Hop, naar de sushi- bestelsite. En je kleding voor 11 uur online besteld? Morgen heb je het op tijd voor je feestje in huis. Bijna alles in je dagelijks leven gaat via je mobiel of computer. Dat betekent ook dat we alle info die we online delen, heel goed moeten beveiligen. Volop werk aan de winkel voor digi-specialisten dus!

Overzicht Technische opleidingen

Skills vmbo
Video
Kennemer Techlab

Dalí college
8 februari 2023 | Open Huis voor ouders en leerlingen Video

Technisch College en Maritiem College
Vrijdag 10 februari 2023 van18.00-21.00 uur | Open huis Video

Spaarne College
Video

Haarlem College
Video

Bonhoeffer College Technasium
Zaterdag 11 februari 2023 | Open Huis voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders Video

Ichthus Lyceum Technasium
Video

Felisenum Gymnasium

Nova College Scheepvaart
Zaterdag 4 februari 2023 | Open dag Video

Nova College Techniek Campus Beverwijk
Woensdag 1 februari 2023 | Open dag Video

Tata Steel Academy
Dinsdag 31 januari van 15.00 – 20.30 uur | Open dag

Mens en Gezondheid Shape
Mens en Gezondheid

Bedenk straks een nieuwe app voor je mobiel die nog beter checkt of we wel gezond genoeg leven? Of die misschien zelfs ons leven redt? Help je mee aan het bouwen van robots die een operatie uitvoeren? Of maak je een onzichtbare beugel die in no-time je tanden rechtzet?

Energie, Water & Veiligheid Shape
Energie, Water & Veiligheid

Bedenk jij de oplossing om al het plastic uit onze oceanen te halen? Werk mee aan het oplossen van de problemen van onze aarde. Bijvoorbeeld luchtvervuiling, langdurige droogte en andere gevolgen van ons veranderende klimaat of een digitale aanval op onze infrastructuur.

Voeding & Natuur Shape
Voeding & Natuur

Zorg jij dat mensen straks supergezond eten kunnen printen in hun eigen keuken? Of werk je mee aan het kweken van plantaardige hamburgers? Help jij boeren om fruit te verbouwen waarbij minder middelen nodig zijn zodat insecten er minder onder lijden?

Wonen, Werken & Verkeer Shape
Wonen, Werken & Verkeer

Sleutel jij aan een zelfrijdende auto? Of bouw jij in een overvolle stad mini-huizen die toch alles hebben wat je nodig hebt? Gaan we anders of juist meer in de hoogte bouwen? En wat nou als we onze producten met drones laten bezorgen zodat er minder files op de wegen zijn?

Ontwerp, Productie & Wereldhandel Shape
Ontwerp, Productie & Wereldhandel

Ontwerp jij de coolste sneaker met behulp van een 3D-printer? Of zorg jij ervoor dat die wereldwijd wordt geproduceerd? Daarna worden ze supersnel met een drone thuisbezorgd. Hiervoor zijn mega-magazijnen, vliegvelden en havens nodig. Mét techniek, zoals robothijskranen die containers op schepen laden.

Hi-tech & Science Shape
Hi-tech & Science

Een film direct vanuit je mobieltje op je muur projecteren in superscherpe bioscoopkwaliteit? Misschien bedenk jij wel een manier om elkaar via internet ook echt te kunnen voelen. Of zorg je voor een doorbraak op medisch gebied, bijvoorbeeld met genezende microchips onder de huid.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op