LEREN

RIF Techport MBO

Onder de werktitel RIF (Regionaal Investering Fonds) Techport MBO is het Centrum voor Innovatief Vakmanschap. Het CIV richt zich op toekomstbestendig mbo-techniekonderwijs. Extra aandacht dus voor kiezen en leren in toponderwijs binnen de technische sector. Afgelopen jaren hebben diverse delegaties vanuit de regionale overheid, provinciale overheid en landelijke overheid een kijkje in de keuken genomen. Europarlementariër Jean Arthuis (met Erasmus+ in de portefeuille) heeft ook de MyTec-locatie van het ROC Nova College bezocht.


Nova College MyTec via CIV Techport MBO in Europees Parlement

KIEZEN

ROC Nova College heeft de wervingsactiviteiten voor technische vervolgopleidingen op mbo-niveau geintensiveerd.

 

Via haar evenement CHOICE voor 2e jaars vmbo/mavo volgen jaarlijks ruim 4.800 jongeren techniekworkshops, gegeven door leeftijdsgenoten die al leren op het mbo. CHOICE is regionaal verankerd in de LOB-programma's van 46 vmbo/mavo scholen in de Techport-regio.

 

Via haar evenementen MBO Markt en de Beroepenmarkten voor 3e jaars vmbo/mavo worden jaarlijks 3.750 jongeren/ouders geïnformeerd naar de baankansen en kansen op stage in de regio. Een groeiend deel daarvan volgt voorlichtingen over technische mbo-opleidingen.

 

Via haar evenement Oriëntatietrajecten en -dagen voor 4e jaars vmbo/mavo worden ruim 1.850 jongeren ontvangen in praktijklokalen en een deel bezoekt bedrijven in de technische sector.

 

LEREN

In samenwerking met onder andere de stichting MyTec-Bedrijven en Academy Tata Steel heeft ROC Nova College vele technische vervolgopleidingen met partners ontwikkeld en afgestemd op de vraag vanuit het bedrijfsleven. Er worden inspirerende gastcolleges gegeven die soms zelfs zijn gekoppeld aan technische challenges in mbo-onderwijstijd.

 

Inmiddels zijn er vijf verschillende MyTec-opleidingen ontwikkeld. De eerste groep MyTec-afgestudeerden hebben na vier jaar toponderwijs vrijwel direct een baan gevonden of studeren met de brede technische basis door op het hbo.

 

12/09/18

Gastcollege over innovatie voor MyTec-studenten

Innovatie gaat snel, vooral in de technologische sector. Binnen het MyTec-concept worden diverse gastcolleges gegeven, bedrijfsexcursies georganiseerd en MyTec-studenten werken aan concrete stageopdrachten die door bevlogen MyTec-docenten en ervaren MyTec-praktijkopleiders van de stichting MyTec-Bedrijven ontwikkeld zijn. Binnen de Techport-regio, verankerd in de IJmond binnen de metropool Amsterdam, wordt steeds intensiever samengewerkt in belang van de slimme maak- en onderhoudsindustrie.


Lees meer
12/09/18

Speeddate Techport BBL

Heeft jouw bedrijf een leerbaan beschikbaar en is jouw bedrijf op zoek naar een bbl-student? Of ben jij een aspirant bbl-student en op zoek naar een leerbaan? Meld je dan snel aan om op donderdagmiddag 20 september aan te haken aan de Speeddate Techport BBL!


Lees meer
21/08/18

Techport Netwerk Event – zet Techport regio op de kaart

Speciaal voor MKB in de maak en smart maintenance Industrie


Lees meer
17/07/18

Bijna 40 diploma’s eerste lichting Nova College MyTec!

Woensdag 11 juli vond de eerste diplomering MyTec plaats voor 38 examenkandidaten in een zaal met 200 trotse studenten, broertjes en zusjes, ouders, opa’s en oma’s én trotse medewerkers van bedrijven.


Lees meer

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief