LEREN

LEREN

Zonder goed beroepsonderwijs zijn er geen goed opgeleide technici. Daarom is het verbreden en versterken van het technisch beroepsonderwijs noodzakelijk. De kwaliteit en de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt valt of staat met de betrokkenheid van het bedrijfsleven. Alleen met praktijkgerichte opdrachten en uitdagende onderwijsprogramma's is de kloof tussen theorie op school en de praktijk bij bedrijven te verkleinen.


Techport heeft al jaren hierbij een aanjagende rol. Denk bijvoorbeeld aan de praktijkgerichte beroepsopleidingen van Academy Tata Steel waarbij docenten van het ROC Nova College en praktijkopleiders van Tata Steel het onderwijs samen realiseren (bbl-leerweg). Daarnaast zijn de vijf MyTec-opleidingen van ROC Nova College in samenwerking met de stichting MyTec-Bedrijven (bol-leerweg) vraaggestuurd ontwikkeld.

 

Leren via school

Bedrijven, voortgezet onderwijs, beroepsopleiders (vmbo-mbo-hbo) en overheden werken intensief samen voor meer goed opgeleide vakmensenOok wordt overgang tussen het vmbo en mbo verbeterd door niveau-overstijgende leerlijnen te realiseren. Door samen te werken wordt het technisch onderwijs sterker en hebben afgestudeerden meer kans op de arbeidsmarkt. 

 

Techport biedt via haar techportal onder de knop 'doeprogramma' lesbrieven voor docenten in het basis- en voorgezet onderwijs. Op het mbo worden diverse hoog aangeschreven technische beroepsopleidingen geboden. Denk aan de nieuwste MyTec-opleidingen, de praktijkgerichte topopleidingen laboratoriumtechniek, autotechniek, maritiem, logistiek, bouw en ICT-opleidingen. Alle opleidingen voor de maakindustrie worden op niveau's 1 tot en met 4 aangeboden. 

 

Leren en werken via een opleidingsbedrijf

Technische opleidingsbedrijven zorgen voor leerplekken om tijdige instroom van vakbekwaam talent in de technische sectoren veilig te stellen. In Noord-Holland hebben deze bedrijven zich verenigd in Talent voor Techniek. Deze non-profit organisatie richt zich op jongeren én jong volwassenen die hun toekomst zien in de bouw, infra, metaal, elektro- of installatiebrache.

 

Een unieke bedrijfsschool is Academy Tata Steel die al decenia borgstaat voor een sterke carrière in het internationaal toonaangevende staalbedrijf. Voor de maakindustrie in de bouw biedt Bouwmensen goed opgeleide werknemers een grote kans op een baan in deze groeiende sector binnen de Metropoolregio Amsterdam. Voor de maakindustrie in de installatie-, infra- en elektrotechniek biedt IW Nederland een passend opleidingstraject op niveau 1, 2, 3 of 4 voor werknemers met passie voor techniek waarbij een baan in de ruime Techport-regio verzekerd is.

Kiezen

Wij stimuleren jongeren te kiezen voor technisch en wetenschappelijk onderwijs. Wij ontwikkelen onderwijsprogramma’s, verzorgen competities en evenementen voor…

Lees meer >

Werken

Wij stimuleren mogelijkheden voor bij-, her- en omscholing voor blijvende inzetbaarheid van medewerkers. Technologische en economische ontwikkelingen hebben…

Lees meer >

Innoveren

Wij versterken innovatiekracht en stimuleren werkgelegenheid. Wij bieden toegang tot een sterk netwerk van samenwerkende bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden…

Lees meer >
12/09/18

Gastcollege over innovatie voor MyTec-studenten

Innovatie gaat snel, vooral in de technologische sector. Binnen het MyTec-concept worden diverse gastcolleges gegeven, bedrijfsexcursies georganiseerd en MyTec-studenten werken aan concrete stageopdrachten die door bevlogen MyTec-docenten en ervaren MyTec-praktijkopleiders van de stichting MyTec-Bedrijven ontwikkeld zijn. Binnen de Techport-regio, verankerd in de IJmond binnen de metropool Amsterdam, wordt steeds intensiever samengewerkt in belang van de slimme maak- en onderhoudsindustrie.


Lees meer
12/09/18

Speeddate Techport BBL

Heeft jouw bedrijf een leerbaan beschikbaar en is jouw bedrijf op zoek naar een bbl-student? Of ben jij een aspirant bbl-student en op zoek naar een leerbaan? Meld je dan snel aan om op donderdagmiddag 20 september aan te haken aan de Speeddate Techport BBL!


Lees meer
21/08/18

Techport Netwerk Event – zet Techport regio op de kaart

Speciaal voor MKB in de maak en smart maintenance Industrie


Lees meer
17/07/18

Bijna 40 diploma’s eerste lichting Nova College MyTec!

Woensdag 11 juli vond de eerste diplomering MyTec plaats voor 38 examenkandidaten in een zaal met 200 trotse studenten, broertjes en zusjes, ouders, opa’s en oma’s én trotse medewerkers van bedrijven.


Lees meer

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief