KIEZEN

PET IJmond

Op donderdag 11 en vrijdag 12 oktober 2018 vond de 12e editie van het Promotie Evenement Techniek (PET IJmond) plaats. Dit jaar was er een record aantal leerlingen uit groep 8 en 7/8 van de basisscholen uit de regio IJmond, Castricum en Uitgeest.


Bekijk hier de foto's van PET IJmond 2018

 

Doel van het Promotie Evenement techniek is de leerlingen zelf te laten ervaren dat techniek uitdagend, dynamisch en vooral heel erg leuk is. Daarbij moet het hen een reëel beeld geven van wat techniek allemaal inhoudt. De leerlingen willen we zo interesseren voor het technisch beroepsonderwijs en technisch bedrijfsleven. Daarmee hopen we de instroom in de technische leergangen te vergroten zodat het bedrijfsleven ook in de toekomst over voldoende technici kan beschikken. 

 

Tijdens het evenement, dat onderdeel is van een regionaal programma, wordt in verschillende workshops doe-opdrachten aangeboden en gaan de leerlingen zelf aan de slag. Zo krijgen basisscholieren tijdens de workshops een reëel beeld van wat techniek inhoudt en welke carrièrekansen er zijn. 

 

Het initiatief PET IJmond is uitgerold naar verschillende regio's en er worden nu op meerdere plaatsen soortgelijke evenementen georganiseerd.

 

Techport inspireert om na de basisschool te kiezen voor een vervolg in het technisch beroepsonderwijs (mbo/hbo) of wetenschappelijk onderwijs (wo). De informatie over alle technische vervolgopleidingen op vmbo, mavo, havo, vwo, mbo, hbo en wo niveau wordt vooraf aan de ouders van de bezoekende leerlingen verstrekt.

 

Kijk hier voor de prijsvraag! 

 

Welke workshops biedt PET IJmond?  

 

Leerkrachten en ouders

Naast de activiteiten voor de leerlingen is er ook voldoende informatie voor begeleidende ouders en leerkrachten. Op de vloer is een stand ingericht waar, naast koffie en thee, ook alle informatie te vinden is over de overige activiteiten die Techport biedt bij het verzorgen van inspirerend techniekonderwijs.  

 

 

 

 

16/09/18

Field Lab Smart Maintenance Techport van start


Lees meer
16/09/18

prijsvraag PET IJmond 2018

Welk beeld heb jij bij techniek?


Lees meer
21/08/18

Techport Netwerk Event – zet Techport regio op de kaart

Speciaal voor MKB in de maak en smart maintenance Industrie


Lees meer
11/07/18

Techport Career Day

Aanstaande 26 september 2018 organiseert Tata Steel samen met Jet-Net & TechNet en Techport een speciale editie van de Career Day. Wij nodigen jouw organisatie uit om onderdeel uit te maken van dit unieke evenement. Tijdens de Career Day ontdekken leerlingen vmbo/havo/vwo de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen.


Lees meer

Over Techport

Verankerd vanuit de IJmond werkt de netwerkorganisatie Techport binnen de metropool Amsterdam (inter)nationaal samen. Met focus op technische innovatie in de maak industrie, onderhoud- en energiesector. Het groot-, midden- en kleinbedrijf weten onderwijspartners goed te vinden en te versterken. Want met breed inzetbaar goed gekwalificeerd personeel, in bedrijven met stevige innovatiekracht, floreert de regionale economie vanuit de kaders van het Techniekpact Noordwest. ­

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief