KIEZEN

Girls Day

Girls Day is een landelijke activiteit die elk jaar in april plaatsvindt. In de Techport-regio organiseert Tata Steel een kijkje in de keuken voor meisjes van 10 tot 15 jaar.


Girlsday bij Tata Steel - Techport  Girlsday bij Tata Steel - Techport

 

Workshops en rondleidingen

Tijdens Girls Day nemen meisjes deel aan interessante activiteiten die alleen op deze dag worden georganiseerd. De meisjes maken kennis met technische werkzaamheden uit de dagelijkse (beroeps)praktijk. Natuurlijk spreken zij ook de vrouwelijke medewerkers die werken op kantoor, bij research of in de productie. Zo krijgen zij een duidelijk beeld hoe het is om in de techniek en wetenschap te werken.

 

Aanmelden scholen

Voor deelname aan Girls Day bij Tata Steel kunnen scholen in de IJmond meisjes van 10 tot 15 jaar uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en uit de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo) aanmelden bij Hans Nooij. Is er geen ruimte meer bij Tata Steel, dan kunnen scholen zich via de landelijke website van Girls Day aanmelden voor een bezoek bij een ander bedrijf in de regio.

30/11/18

Winnaar prijsvraag PET IJmond 2018 bekend!

De ‘milieumunt’ van Robine van groep 8 van De Zeester uit Beverwijk is uitgeroepen tot beste ontwerp bij de prijsvraag ‘welk beeld heb jij bij techniek?’. Robine is daarmee de winnaar van de prijsvraag PET IJmond! Zij mag met haar hele groep op excursie naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.


Lees meer
16/09/18

prijsvraag PET IJmond 2018

Welk beeld heb jij bij techniek?


Lees meer
11/07/18

Techport Career Day

Aanstaande 26 september 2018 organiseert Tata Steel samen met Jet-Net & TechNet en Techport een speciale editie van de Career Day. Wij nodigen jouw organisatie uit om onderdeel uit te maken van dit unieke evenement. Tijdens de Career Day ontdekken leerlingen vmbo/havo/vwo de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen.


Lees meer

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief