Innovatieprojecten

Uiteraard kunnen niet alle innovatieprojecten waaraan wordt gewerkt er op dit moment worden uitgelicht. Echter zijn dit enkele mooie projecten waaraan gewerkt wordt door de verschillende projectpartners.

De innovatieprojecten waaraan wordt gewerkt zijn divers. Zo wordt het aantal alarmen gereduceerd waardoor er eerder ingegrepen kan worden op het moment dat er een alarm getriggerd wordt. Hiernaast wordt er gewerkt aan een techniek waardoor de rollen op elk moment geïdentificeerd kunnen worden. Als gevolg hiervan is er op elk moment online in te zien welke rollen al lang in gebruik en dus versleten zijn en op welke plek in de lijn deze gemonteerd zijn. Op dit moment gebeurt dit veelal nog met een visuele inspectie.  Alle innovatieprojecten hebben één ding gemeen. Ze dienen om het benodigde onderhoud voorspelbaarder te maken.

Dit voorspelbare onderhoud heeft een aantal voordelen.

  • Lagere machinekosten
  • Lagere personeelskosten
  • Minder onverwachte stilststand
  • Verhoogd de veiligheid
  • Verhoogd het inkomen
  • Verhoogd de efficiëntie van de werknemers
  • Een lager energieverbruik dit resulteert in lagere kosten en is beter voor het milieu
  • Een lagere emissie-uitstoot, dit zal uiteindelijk noodzakelijk zijn om de doelstellingen uit het Parijs akkoord te behalen

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief