De Proeffabriek

Naast de innovatieprojecten in het living Lab hebben de projectpartners gezamenlijk ook een proeffabriek opgezet. De proeffabriek is zo opgezet dat er installaties aan kunnen worden toegevoegd indien dat gewenst is.

Op dit moment staat hier een installatie bestaande uit een watertank van 50 m3, met daarop aangesloten 4 pompen en talloze kleppen, afsluiters en randapparatuur. Deze installatie is opgezet door de twee projectpartners Facta en Semiotic Labs. Hier kunnen alle projectpartners nu hun sensoren en software testen, zoals bijvoorbeeld trillingssensoren.

Directeur Jeffrey Schotvanger van Facta over de opstelling: ‘Het grote voordeel van een proefopstelling ten opzichte van de praktijk, is dat je onderdelen expres kapot kunt laten gaan. Daardoor leren de sensoren zaken beter te herkennen en kunnen we uiteindelijk op basis van algoritmes voorspelbaar onderhoud verrichten. Daarbij kun je hiermee ook klanten laten zien waarmee je bezig bent, wat hen overtuigt om mee te doen aan pilots, waarmee we nog meer data kunnen verzamelen. Daarnaast plaatsten we een aantal sensoren van Semiotic Labs in de echte processen van onder meer Tata Steel.Hieronder een impressie van de installatie 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief