INNOVEREN

Field Lab Smart Maintenance Techport

Door nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ICT in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren, verandert de industrie radicaal, daar moet Nederland op tijd op inspelen door Smart Industry.

Met de ontwikkeling van Smart Industry wordt gedoeld op de verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties (het ‘internet of things’) waardoor nieuwe manieren van produceren, nieuwe businessmodellen en nieuwe sectoren ontstaan.

Slimme industrieën kennen een zeer flexibele productiecapaciteit hebben in termen van het product (specificaties, kwaliteit, design), volume (hoeveelheid), timing (levertijd), grondstoffen- en kosten efficiëntie.

Het Fieldlab Techport heeft de ambitie om real time data uit fabrieksinstallaties te koppelen aan productiedata en kwaliteitsdata en zo een volledige integratie van data –en daarmee sturing- in de procesindustrie te realiseren: het onderhoud van installaties wordt 100% voorspelbaar en de koppeling met productie-data en kwaliteitscontrole leidt tot een optimale inzet van productiemiddelen met een maximale output tegen minimale kosten. Hiermee wil het Fieldlab Techport bijdragen aan de landelijke smart industry agenda.

 

Field Labs

Fieldlabs spelen een belangrijke rol bij het overbruggen van de zogenaamde Valley of Death waar innovaties mee te maken krijgen. Eind 2018 zijn er 35 Smart Industry Fieldlabs in Nederland actief. Deze fieldlabs adresseren verschillende Smart Industry topics zoals flexible manufacturing, 3D printing, Robotica, 5G etc. Begin 2019 zijn er nog eens 4 nieuwe fieldlabs bijgekomen.

Meer weten? Check dan hier het Field Lab overzicht,

10/01/19

Prestigieuze erkenning van World Economic Forum voor Techportbedrijf Tata Steel

Techportberdrijf Tata Steel in IJmuiden is door het World Economic Forum uitgeroepen tot ‘Advanced 4th Industrial Revolution Lighthouse Company’.


Lees meer
20/12/18

Hoe maak je een emmissievrije tractor?

Deze vraag stond centraal tijdens de Innovation Tribe van Techport die op 19 december jl. plaatsvond. Ruud Bakker, de jonge ondernemer van Next Generation Machinery (NGM), heeft het idee opgevat om agrarische machines op waterstof te maken.


Lees meer
16/09/18

Field Lab Smart Maintenance Techport van start


Lees meer
13/09/18

Doe mee met het Hyperloop-project

In het voorjaar organiseerde Techport in samenwerking met Tata Steel een succesvolle Tribe over de Hyperloop, waarbij de focus vooral uit gaat naar de buisconstructies. Op 2 oktober 2018 komt er een vervolg waaraan je kunt deelnemen.


Lees meer
28/08/18

Doe mee met de Techport Challenge circulaire economie 2018

De Techport Challenge 2018 is een samenwerking tussen Techport, Rabobank, IJmond Samenwerking, GO!-NH, provincie Noord-Holland en Innomics Enterprise Accelerator.


Lees meer
21/08/18

Techport Netwerk Event – zet Techport regio op de kaart

Speciaal voor MKB in de maak en smart maintenance Industrie


Lees meer

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief