De Proeffabriek

 

Testen zonder de productie te verstoren en zonder risico op beschadiging van de productielijn? In de proeffabriek van het Fieldlab Techport Smart Maintenance is het mogelijk. Op het terrein van de Tata Academy staat een installatie op werkelijke grootte.  De opstelling bestaat uit een watertank van 50 m3, met daarop aangesloten 4 pompen en talloze kleppen, afsluiters en randapparatuur. De proeffabriek is zo opgezet dat er installaties aan kunnen worden toegevoegd indien dat gewenst is.

 

Deze installatie is opgezet door de twee projectpartners uit het EFRO-programma, Facta en Semiotic Labs. In de proeffabriek kunnen alle projectpartners hun sensoren en software testen. De proefopstelling is ook in overleg beschikbaar voor andere partners van Techport en wordt tevens gebruikt voor opleidingsdoeleinden.

 

Directeur Jeffrey Schotvanger van Facta over de opstelling: 'Het grote voordeel van een proefopstelling ten opzichte van de praktijk, is dat je onderdelen expres kapot kunt laten gaan. Daardoor leren de sensoren zaken beter te herkennen en kunnen we uiteindelijk op basis van algoritmes voorspelbaar onderhoud verrichten. Daarbij kun je hiermee ook klanten laten zien waarmee je bezig bent, wat hen overtuigt om mee te doen aan pilots, waarmee we nog meer data kunnen verzamelen. Daarnaast plaatsten we een aantal sensoren van Semiotic Labs in de echte processen van onder meer Tata Steel.'Hieronder een impressie van de installatie 

 

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief