INNOVEREN

Field Lab Techport Smart Maintenance

 

De industrie verandert in rap tempo. Nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ICT in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren vragen een andere aanpak van onderhoud. Een aanpak waarmee je slimmer, duurzamer en efficiënter onderhoud toepast. Dit vraagt om samenwerking tussen producenten, toeleveranciers, onderwijs en overheden. In het Fieldlab Techport Smart Maintenance komen deze partijen samen en wordt kennis gedeeld om onderhoud 100% voorspelbaar te maken.

 

Het toepassen van verschillende type metingen met sensoren om de staat van de installatie te bepalen en de analyse van big data om het falen voorspelbaar te maken staat centraal in het Field Lab Techport Smart Maintenance.  Deze informatie over het faalgedrag van de installatie wordt gekoppeld aan data over productie, planning en kwaliteit. Het uiteindelijke doel is om het onderhoud 100% voorspelbaar te maken en het productieproces zo in te richten dat er tegen zo laag mogelijke kosten en zo min mogelijk energieverbruik zo veel als mogelijk wordt geproduceerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

10/01/19

Prestigieuze erkenning van World Economic Forum voor Techportbedrijf Tata Steel

Techportberdrijf Tata Steel in IJmuiden is door het World Economic Forum uitgeroepen tot ‘Advanced 4th Industrial Revolution Lighthouse Company’.


Lees meer
20/12/18

Hoe maak je een emmissievrije tractor?

Deze vraag stond centraal tijdens de Innovation Tribe van Techport die op 19 december jl. plaatsvond. Ruud Bakker, de jonge ondernemer van Next Generation Machinery (NGM), heeft het idee opgevat om agrarische machines op waterstof te maken.


Lees meer
16/09/18

Field Lab Smart Maintenance Techport van start


Lees meer
13/09/18

Doe mee met het Hyperloop-project

In het voorjaar organiseerde Techport in samenwerking met Tata Steel een succesvolle Tribe over de Hyperloop, waarbij de focus vooral uit gaat naar de buisconstructies. Op 2 oktober 2018 komt er een vervolg waaraan je kunt deelnemen.


Lees meer
28/08/18

Doe mee met de Techport Challenge circulaire economie 2018

De Techport Challenge 2018 is een samenwerking tussen Techport, Rabobank, IJmond Samenwerking, GO!-NH, provincie Noord-Holland en Innomics Enterprise Accelerator.


Lees meer
21/08/18

Techport Netwerk Event – zet Techport regio op de kaart

Speciaal voor MKB in de maak en smart maintenance Industrie


Lees meer

Over Techport

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Privacyverklaring - Inschrijven nieuwsbrief