01
nov
2022
/ 13:30 - 19:00

Techport Netwerkevent

Op dinsdag 1 november 2022 organiseert Techport van 15.30 tot 19.00 uur een netwerkevent in de IJmond. Op deze middag wordt samen met de partners teruggeblikt op lopende projecten en activiteiten van Techport en alvast vooruitgekeken naar plannen voor de komende jaren. Daarnaast worden er van 14.00 tot 15.30 uur inspirerende verdiepingsessies georganiseerd over het verduurzamen van de maak- en onderhoudsindustrie. 

Techport werd in 2013 opgericht met het doel de economische groei en de weerbaarheid van de IJmond regio te vergroten. Klein begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 70 scholen, bedrijven en overheden. Samen werken we aan innovaties op het gebied van duurzaamheid en digitalisering, een gezonde arbeidsmarkt, een actueel en uitdagend opleidingsaanbod en aan voldoende talent.
 
Tijdens het event laten wij de status van de lopende projecten zien en welke samenwerkingen er de afgelopen jaren zijn ontstaan. Uiteraard kijken wij ook vooruit. Zo levert Techport eind van het jaar een meerjarenplan voor 2023-2025 op, komt er een Techport Innovation Centre, een nieuw Fieldlab, willen we het personeelstekort terugbrengen door het werven van zij-instromers en willen we de instroom op de technische opleidingen vergroten.
 
Voorafgaand aan het Techport Netwerkevent worden een aantal verdiepingsessies georganiseerd van 14.00 tot 15.30 uur over: 

  1. Noordzeekanaal als eerste groene industriezone van de wereld! Over energiebesparing in de industrie en het ombouwen van onderhoudsinstallaties naar waterstof
  2. Vergroten instroom technische opleidingen 
  3. Personeelstekort: Aan de slag met zij-instromers

Aanmelden voor het Techport Netwerkevent en de verdiepingsessies kan vanaf 26 september. Een vooraanmelding kan via onderstaand formulier.

Techport Netwerkevent 2022

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op