Archieven: Agenda

Een post type voor agenda

IoT – pub quiz

Op vrijdag 18 september presenteren iTanks en Gemba de online IoT Pubquiz!

Wat weet jij van IOT? Of wat wil je weten? Doe mee met deze online pubquiz en maak het mee!

Op 18 september zullen Valentina Litovchenko van Sitech Services, Henk Zwetsloot van Groningen Seaports en Hans Sintemaartensdijk van Tata Steel elk een blok van 15 quizvragen inleiden met een korte presentatie. En daarna mag jij je kennis delen in de quiz. Ben je sneller, weet je meer? Come and find out! Het is corona-compliant en gewoon een leuke vrijmibo waar je zelf de borrelnootjes moet regelen.

Het programma

16.00 uurIedereen online, welkom door iTanks en Gemba
16.05 uurPitch Sitech Services + 15 quizvragen
16.30 uurPitch Groningen Seaports + 15 quizvragen
16.55 uurPitch Tata Steel + 15 quizvragen
17.25 uurBekendmaking winnaar en afsluiting
Techport Innovatieversneller workshop: innovatie vertaald naar business model

Op confronterende, inspirerende en energieke wijze ondervinden de Techport bedrijven wat de uitdagingen en kansen zijn van het opschalen van innovaties. De wereldwijde economie en maatschappij is in transitie en de Techport regio heeft hierin een rol te spelen.

De vraag is alleen, hoe? Met praktische cases wordt duidelijk wat er daadwerkelijk nodig is voor de groei van een bedrijf.

Doelgroep: innovatiemanagers, directie MKB
Programma: Scale-up Play

Aanmelden voor deze gratis en naar verwachting fysieke sessie kan hieronder.

Meld je snel aan want we hebben i.v.m de beperkende maatregelen maar enkele plekken beschikbaar.

Techport Innovatieversneller

‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.’ En toch is veranderen voor bedrijven niet eenvoudig. De vraag van de dag roept en dan is er niet altijd ruimte om goed na te denken over de kansen die innovaties – en dus veranderingen in aanpak, product of proces – bieden voor je bedrijf. Maar  in deze onzekere tijd van COVID 19 en snel wisselende markt- en klantvragen is het tijd nemen om deze vraag voor je bedrijf te beantwoorden wel essentieel. 

Techport onderkent dit en biedt daarom samen met experts een reeks Innovatieversnellers aan; workshops en trainingen , waar je als bedrijf bij de hand wordt genomen om versneld te innoveren én dus te verbeteren en vernieuwen.

Aanmelden Techport Innovatieversneller

Meld je aan voor de Techport Innovatieversneller.
Smart Industry Noordwest Online Jaarevent 2020

De Smart Industry Hub Noordwest zet zich in om zoveel mogelijk ondernemers in de maakindustrie in Noordwest-Nederland actief deel te laten nemen aan Smart Industry activiteiten. Om jou als ondernemer kennis te laten maken met de Hub, je nieuwe inzichten te geven en concrete tools aan te bieden, organiseert de Hub het eerste Smart Industry Noordwest Jaarevent in de vorm van een webinar.

Informeren en inspireren
Laat je tijdens het webinar informeren over de mogelijkheden die de Hub biedt en krijg concrete handvaten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Laat je door Fieldlabs en ondernemers bijpraten over lopende projecten op het gebied van Smart en Predictive Maintenance, Augmented Reality en Digital Twinning en laat je inspireren door hun ervaringen en lessons learned. Via de chat kun je gedurende het webinar vragen stellen die door dagvoorzitter Mark Beumer aan de sprekers worden voorgelegd.

Aanmelden kan hier!

Techport Technologieweek 2020

Van 5 tot en met 9 oktober is de Techport Technologieweek. Een week waarin leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten worden ondergedompeld in de 7 werelden van technologie.

Tech Your Talent – 5 & 6 oktober

Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs wordt via livestream de Tech Your Talent-quiz gespeeld. Scholen strijden tegen elkaar door het beantwoorden van vragen die worden gesteld door techniek helden uit de regio. Organisaties die mee doen met de quiz zijn onder andere Microtechniek, Cornelis Vrolijk, CareWorx, MHI Vestas, Tata Steel, De Bie Buitenwerk en Bouwmensen. De winnaar krijgt de enige echte Tech Your Talent bokaal! Daarnaast hebben de leerlingen een Q&A sessie met Mindy Howard, de eerste Nederlandse vrouwelijke astronaut die de ruimte ingaat!

Studiedag docenten Techport-scholen – 7 oktober

Voor de docenten van de Techport-scholen wordt op de studiedag een techniek programma aangeboden. Dit keer niet vanuit de sporthal, maar vanaf de eigen school. De docenten krijgen een interactief programma aangeboden met een lezing, een show van experimenteer expert Boy van Quest Jr. en gaan ook nog zelf aan de slag met techniek.

Promotie Event Techniek (PET) – 7, 8 en 9 oktober

De groep 8 leerlingen uit de regio worden in drie dagen tijd ondergedompeld in de 7 werelden van Techniek tijdens het Promotie Event Techniek in sporthal Beverwijk (De Walvis). Dit jaar in een aangepaste vorm, met minder workshops en meer shifts. En natuurlijk met inachtneming van de richtlijnen vanuit de RIVM. Anders dan anders, maar zeker niet minder leuk! 

Organisaties die aansluiten bij de PET zijn: Tata Steel, Crown van Gelder, MadScience, Installatiewerk NH in samenwerking met OTIB, Bouwmensen, Young Engineers, NoNonsense Producties, Technische College Velsen, Hemlab, Clusius College, Kennemer College, Fix Maakonderwijs, SMC, Ichthus Lyceum en Tetrix.

Techport Netwerkevent – 9 oktober

Samen met Industrielinqs organiseert Techport het iMaintain Techport congres 2020. iMaintain Techport 2020 is een hybride evenement. In de zaal is plek voor 100 personen (inclusief organisatie). Anderen hoeven echter niks te missen! Via een livestream is het congres online te volgen. Meer informatie over vind je hier.

Techport Technologieweek 2019

In 2019 bezochten ruim 2200 leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, ruim 800 leerlingen van het voortgezet onderwijs, 450 docenten en ouders en ruim 200 partners de Techport Technologieweek. In totaal waren er 56 unieke stands, waarvan 22 bedrijven, 9 scholen en 25 overige organisaties (branches, onderwijsprogramma’s).

Studiedag docenten Techport-scholen

Voor de docenten van de Techport-scholen organiseert Techport een studiedag op woensdag 7 oktober 2020.

Laat je inspireren! Door middel van de 7 werelden van technologie laten we je zien hoe divers technologie is en hoe eenvoudig je technologie kan toepassen in je klas, je thema-weken of gewoon in je reguliere lesactiviteiten. Want Technologie is overal! 

Livestream 

De locatie voor het programma van de studiedag voor docenten is op de eigen school. Techport biedt dit jaar een volledig en interactief programma aan via livestream. Een dag voor het evenement ontvangen de deelnemers de link. 

Programma

08.30 uur Ontvangst met koffie/thee
09.00 uur Start livestream
09.00 uur Opening door Danielle van der Mark, programmaleider Techport
09.10 uur Lezing en doe-activiteiten met Boy, experimenteer expert van Quest jr.
10.00 uur Show door Boy, experimenteer expert van Quest jr.
10.30 uur Zelf proefjes doen op school vanuit de Techport doe-activiteitenbox
11.00 uur Lezing ‘Kiezen voor technologie’
12.00 uur Lunch
13.00 uur Techniek workshop op school
15.00 uur Afsluiting

Aanmelden studiedag docenten Techport-scholen

Meld je aan voor de studiedag voor docenten van Techport-scholen op woensdag 7 oktober 2020.
Techport Netwerkevent

Tijdens de Techport Technologieweek organiseert Techport het Netwerkevent op vrijdag 9 oktober. Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met iMaintain.

Samenwerking iMaintain 
Techport organiseert dit evenement in samenwerking met iMaintain. Tijdens het congres staat het delen van ervaringen op het gebied van samenwerking binnen Techport en op het gebied van Smart Maintenance centraal.

Samen sterk voor onderhoud
Onderhoud is een woord dat niet vaak voorkomt in de troonrede. Het iMaintain platform vindt het daarom hoog tijd om een eigen ‘Schaduwparlement van Onderhoud’ op te richten. Op de tweede vrijdag van oktober worden door verschillende schaduwkamerleden moties, wetswijzigingen en begrotingsvoorstellen ingediend die de staat van de
Nederlandse assets moeten versterken. Zowel in de infrastructuur als in de industrie. Debatteer en stem dus met ons mee!

Programma

12:30 Ontvangst en inloop
13:00Blok 1 – Techport
• 13.00 – 13.05 uur Opening door Techport
• 13.05 – 13.20 uur Keynote spreker
• 13.20 – 13.30 uur Vragen voor keynote
• 13.30 – 13.55 uur Talkshow met onder ander Paul van Dooren (Fieldlab Smart Maintenance), Theo Verkooijen (Masterclass Maintenance) en Rianne Jaspers (Hybride docent)
• 13.55 – 14.00 uur Pauze
14:00Blok 2 – Schaduwparlement
• 14.00 – 14.55 uur Schaduwparlement – deel 1
• 14.55 – 15.10 uur Uitreiking Techniekheld 2020
• 15.10 – 15.15 uur Pauze – video
15:15 uurBlok 3 – Samenvatting schaduwparlement
• 15.15 – 16.15 uur Schaduwparlement – deel 2
• 16.15 – 16.30 uur Samenvatting
16:30 uurAfsluiting tot 17.00 uur

Aanmelden

iMaintain Techport 2020 is een hybride evenement. In de zaal is plek voor 100 personen. Anderen hoeven echter niks te missen. Via een livestream is het congres online te volgen. Techport heeft voor haar partners kaarten beschikbaar.

Aanmelden voor het online evenement kan door het formulier op deze pagina in te vullen. Een paar dagen voor het evenement ontvang je de livestream link.

Techport Netwerkevent 2019

Katapultweek 2020

Tien jaar met hart en ziel pionieren, professionaliseren en successen vieren, maar ook tien jaar ploeteren, plat op je snufferd gaan en sleuren. Oftewel tien jaar publiek privaat samenwerken.

Na drie jaar Katapultdag in DeFabrique is het tijd voor iets nieuws. Tien jaar samen opgewekt sjouwen en bouwen aan een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt is niet niks, dat vraagt om een groter publiek. Al die waardevolle lessen verdienen het tenslotte om de wereld in geslingerd te worden. Daarom mag iedereen dit jaar van de Katapultdag profiteren. En wel via een 1,5 uur durende livestream op 27 oktober. En omdat we bij Katapult graag de grenzen oprekken is deze dag gelijk de aftrap voor maar liefst een hele Katapultweek.

Aanmelden? Of meer informatie? Alle informatie is hier te vinden.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op