Archieven: Agenda

Een post type voor agenda

Innovation Tribe: Realtime meten omgevingsgeluid

De Techport Innovation Tribe staat deze keer in het teken van het realtime meten van omgevingsgeluid. Tijdens de Tribe gaan we op zoek naar een of meerdere (schaalbare) projecten waarmee een al bewezen techniek uit de horeca ook kan worden toegepast voor het realtime meten van omgevingsgeluid.

Techport-bedrijf Sorama heeft in het Techport Fieldlab recent succesvolle toepassingen ontwikkelt voor de machinebouw en predictief onderhoud. Dit met akoestische sensoren die zijn ontwikkeld en toegepast bijvoorbeeld in het uitgaansleven van Eindhoven om opstootjes snel te lokaliseren. Er zijn al vele smart city toepassingen en op basis van deze techniek liggen er vast en zeker kansen om ook omgevingsgeluid in de IJmond realtime te meten.

Om de belasting voor medewerkers en klachten van omwonenden voor te zijn, is het met deze nieuwe techniek een enorme kans een beter beeld te krijgen van het geluidspatroon dat jouw productieproces voortbrengt. Wellicht is met eenvoudige oplossingen te voorkomen dat er klachten ontstaan, door te weten waar en wanneer er pieken optreden. Mogelijk kunnen op deze manier ook bronnen met laag frequent geluidsniveau worden opgespoord.

De bestaande methoden zijn grotendeels gebaseerd op theoretische rekenmodellen aangevuld met incidentele / ad hoc metingen bij overlast en ter controle. Er bestaat in Nederland nog geen integrale, realtime monitoring van omgevingsgeluidsniveaus. In deze Techport Innovation Tribe gaan wij op zoek naar concrete vraagstukken die als Innovatieproject (mogelijk met overheidssubsidie) versneld kunnen worden aangepakt. Techport gaat op basis van de uitkomst van de Tribe op zoek naar financieringsmogelijkheden om concrete vraagstukken via pilots versneld te gaan realiseren.

Aanmelden

Deelname aan deze Techport Innovation Tribe is gratis. Aanmelden (verplicht) kan door een email te sturen naar theo.koster@techport.nl.

Break-out sessie: Werkgeverschap van strategie tot uitvoering

Ben jij voorbereid om bij de 1e groene industriezone van Nederland te horen? De noodzakelijke personele ontwikkelingen zijn nog niet te overzien, terwijl je nu vast druk bent met het vinden van mensen met de juiste handigheidscoëfficiënt. 

Met trots kunnen we je vertellen dat we met verschillende Techport-partners, onderwijs en overheid een aantal eerste mooie Human-Capital initiatieven van de grond hebben gekregen. Op 7 juni geven we een wrap-up van deze actuele initiatieven.

Niet elke ondernemer heeft de ruimte om bij te dragen aan strategische personele oplossingen voor de sector. Zeker niet als je maar met een handjevol mensen bent en je eigenlijk meer geholpen bent met een strategische personele aanpak voor je eigen bedrijf. 

Ben jij of ken jij zo’n ondernemer? Dan helpen we graag om te versnellen. 

Wat kun je verwachten?

Programma: plenair deel wrap-up in de vorm van korte panel-discussie. Daarna samen aan de slag in break-out sessies:

Ben je erbij en investeer je mee in de toekomst van je bedrijf? Meld je hieronder aan.

Aanmelden Break-out sessie: Werkgeverschap van strategie tot uitvoering

Ik meld mij graag aan:

  • Naam
  • Functie
  • Organisatie
  • E-mailadres
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Havenfestivalborrel

Aan de vooravond van het Havenfestival IJmuiden organiseren Havenfestival IJmuidenTechportOV IJmondIJPOS en Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) een gezamenlijke borrel op vrijdag 23 juni 2023 van 16.30 tot 18.30 uur op het prachtige Tallship De Morgenster.

Havenfestival IJmuiden

Het Havenfestival IJmuiden vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 en zondag 25 juni. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van de havens, de visserij en kunst en cultuur. Tijdens het gratis toegankelijke festival zetten we centraal waar we in IJmuiden trots op zijn en een van de aspecten die onze havenplaats symboliseert; de rauwe, iconische kunst. Dit laten we zien in het decor van het festivalterrein, de programmering, in aanloop naar het festival wordt een kunstproject opgepakt met scholen en we organiseren een fototentoonstelling die de rauwe schoonheid van IJmuiden laat zien.

De Morgenster 

De Havenfestivalborrel vindt plaats op het tall ship De Morgenster. Onder de naam ‘Vrouwe Maria’ werd deze brik ingezet voor de visvangst in de Noordzee. In 1928 werd het uitgerust met een motor en in 1947 werd het verlengd en hermeten. In 1959 kreeg het de naam ‘Morgenster’. Het werd daarna gebruikt in de sportvisserij en als radioschip voor radio Del mare. In 1993 heeft de IJmuidenaar Harry Muter het schip gekocht en het vervolgens in Velsen-Zuid verbouwd tot een Sail Training Ship. Sinds 2008 is de Morgenster in de vaart als clipperbrik. De missie is het behoud van historisch erfgoed, zeemanschap en de persoonlijk ontplooiing van alle opvarenden.

Aanmelden

Aanmelden voor de Havenfestivalborrel kan via deze aanmeldingslink. Een paar dagen voorafgaand aan de borrel ontvang je een mail met de laatste praktische informatie en de exacte ligplaats van De Morgenster.

Inspiratiesessie: Stage Carrousel IJmond

Techport organiseert de inspiratiesessie ‘Stage Carrousel IJmond’ bij Techport-bedrijf Microtechniek. Tijdens de inspiratiesessie hoor je meer over het stage carrousel, delen we de successen, krijg je een rondleiding bij Microtechniek en kijken we samen op welke manier we het carrousel verder kunnen laten groeien. Dit kan door je aan te sluiten of door zelf een regionale carrousel op te zetten.

Stage Carrousel
In het stagecarrousel krijgen jongeren zo veel mogelijk kanten van de techniek te zien bij verschillende bedrijven in de IJmond. Jongeren lopen stage in een carrousel: elke drie maanden schuift de stagiair door naar het volgende bedrijf. Het stagecarrousel is in 2021 gestart en succesvol. Jongeren zien meer bedrijven vanbinnen, de scholen worden gefaciliteerd, bedrijven worden beter begeleid. Het carrousel is een initiatief van Microtechniek, Pro Young, Techport en ROC Nova College. 

Aanmelden Inspiratiesessie Stage Carrousel IJmond

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op