Archieven: Agenda

Een post type voor agenda

Slim onderhoud in autosport

In aanloop naar de Formule 1 in Zandvoort nodigen Techport, OV IJmond, Citymarketing Velsen en Gemeente Velsen je uit voor een seminar over slim onderhoud in de Formule 1 op dinsdag 31 augustus 2021 van 15.30 – 18.00 uur. Het seminar vindt plaats bij het Telstar Stadion in IJmuiden. 
 
Niemand minder dan Jan Lammers, voormalig Formule 1 coureur, vertelt over de Dutch Grand Prix. Daarnaast gaat hij in op het gebruik van data en andere slimme technieken in de autosport. Want welke rol speelt slim onderhoud in het steeds efficiënter inzetten van de raceauto’s? En is hierin ook een koppeling te maken naar de maak- en onderhoudsindustrie in de IJmond? 
 
Na afloop van zijn enthousiaste lezing is er voldoende gelegenheid om van gedachte te wisselen en bij te praten tijdens een netwerkborrel.
 
Door de nu geldende maatregelen is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je daarom snel aan.
 
Programma:
15.30 uur Ontvangst
16.00 uur Opening door Jeroen Verwoort, wethouder gemeente Velsen
16.10 uur Jan Lammers over slim onderhoud in Formule 1
17.00 uur Netwerkborrel 
18.00 uur Afsluiting
 
We hopen je te zien op de 31ste!
 
Henno van Horssen, Techport
Ton van der Scheer, OV IJmond
Jeroen Verwoort, gemeente Velsen
Friso Huizinga, Citymarketing Velsen

Slim onderhoud in autosport

Ja, ik meld mij graag aan voor het seminar Slim onderhoud in autosport op dinsdag 31 augustus van 15.30 - 17.00 uur.
Naam
H.R. Community Techport

Een bijeenkomst voor HR professionals in de maak- en onderhoudsindustrie. Tijdens de sessie wordt gekeken naar de projecten op het gebied van zij-instroom (van-werk-naar-werk trajecten), de onderlinge uitwisseling van trainingen, het in te zetten skills-instrumentarium en de aanstaande samenwerking in het Servicepunt Techniek. De sessie wordt afgesloten met een netwerkborrel. 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Gerik ten Berge (gerik.tenberge@techport.nl)

Techport Technologieweek

In de eerste week van oktober is traditiegetrouw de Techport Technologieweek. Een week waarin leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs, de onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten enthousiast worden gemaakt voor werken en leren in de techniek en technologie. 

De techniekwereld is heel breed. Voor leerlingen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs is het een hele uitdaging om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Daarom zijn de 7 werelden van techniek ontwikkeld. Tijdens de Techport Technologieweek worden het Promotie Event Techniek (PET) voor groep 8 leerlingen van de basisschool, Tech Your Talent voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs en een studiedag voor docenten georganiseerd.

Aanmelden voor de verschillende evenement kan hier.

iMaintain Techport: hét netwerkevent over Smart Transition

De tweede editie van iMaintain Techport vindt plaats op donderdag 7 oktober van 14.30 uur tot 18.00 uur bij Tata Steel in Velsen, en is ook online te volgen. Dit event is onderdeel van de Techport Technologieweek.

De industrie is volop in transitie: het moet schoner, slimmer en sneller. Sprekers en tafelgasten geven hun visie op een slimme productie en onderhoud voor de toekomst industrie. 

De eerst podiumgasten zijn bekend:

Smart vakkrachten, techneuten en talenten
Ook praten we tijdens iMaintain Techport over de slimme mensen die nodig zijn voor deze transitie. Hoe ziet het werk van de onderhoudsmonteur er over tien jaar uit? Ontstaan er nieuwe functies? En zijn er straks wel genoeg mensen voor de transitie? 

Techniek Held 2021
Tijdens het evenement wordt de Techniek Held 2021 gekozen. Welke technicus kan op een aanstekelijke manier over het vak praten en anderen inspireren en enthousiasmeren? Ken je zo iemand, laat het ons weten! Nomineer je collega door een korte motivatie te sturen naar: redactie@industrielinqs.nl

iMaintain Techport: hét netwerkevent over Smart Transition

Ik meld mij graag aan:
  • E-mailadres
  • In verband met de huidige omstandigheden rond het Corona virus, is het nog onzeker of we het evenement fysiek en/of via de livestream aanbieden. Wil je fysiek aansluiten bij het evenement? Of wil je via de livestream meekijken? Of heb je geen voorkeur?
  • Ik wil graag nog iemand aanmelden. E-mailadres:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kennissessie persluchtverbruik verminderen

De derde en voorlopig finale Kennissessie Vermindering Persluchtverbruik (Case EDS/Forbo) vindt plaats op 14 oktober van 09:30-11:00 uur. Deze kennissessie is de finale sessie waarbij EDS de eindresultaten van het project presenteert van het- samen met Techport opgezette- innovatieproject. Het innovatieproject is gericht op meer zicht op gebruik en verbruik van perslucht bij productiebedrijf Forbo.

Aansluitend voeren we een gesprek over opschaling, andere cases en verschillende aanpakken die  ongewenste persluchtlekkages tegen kunnen gaan.

Aanmelden voor deze sessie kan door een mail te sturen naar Gerik ten Berge (Gerik.tenberge@techport.nl)

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op