Nieuws

TechniekTrofeest

In juni bestaat de TechniekTrofee vijf jaar en dan wordt de TechniekTrofee en de Inspiratieprijs 2018 uitgereikt.


Reden voor een feestje! Het gehele programma vind je hier.

Het TechniekTrofeest vindt plaats op woensdag 27 juni, van 16.00 tot 19.30 uur, in Het Oude Magazijn in Amersfoort. Ben jij leerkracht in het basisonderwijs? We trakteren je graag op een flinke dosis inspiratie en interessante nieuwe inzichten. Het feestprogramma, onder leiding van wetenschapsjournalist en televisiepresentator Diederik Jekel, staat volledig in het teken van het thema ‘zin en onzin van onderzoekend en ontwerpend leren op de basisschool’.

  • In een gesproken column vraagt Johannes Visser (correspondent Onderwijs bij De Correspondent) zich af welke rol de leerkracht heeft in het ‘ontdekkend leren’. Sanne Dekker (neuropsycholoog en hoofd van het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit) deelt haar – wetenschappelijke – inzichten over onderzoekend leren. Ook laat zij zien hoe je onderzoekend leren vorm kan geven in de praktijk.
  • Maar geen tijd om achterover te leunen, want jij bent ook zélf onderdeel van een verrassend experiment. Diederik Jekel neemt ons letterlijk mee in de wondere wereld van wetenschap en techniek.
  • Alida Oppers (directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs, ministerie van OCW) maakt de winnaars van de TechniekTrofee 2018 en de Inspiratieprijs 2018 bekend.
  • Na een gezellige borrel en feestelijk buffet ga je naar huis met nieuwe kennis over wetenschap- en techniekonderwijs. Maar ook met een inspiratiemap vol goede lesideeën!

Het TechniekTrofeest vindt plaats op woensdag 27 juni, van 16.00 tot 19.30 uur, in Het Oude Magazijn in Amersfoort. We nodigen alle leerkrachten in het primair onderwijs uit om zich aan te melden. Ook directeuren van basisscholen zijn van harte welkom. Maar let op, er is maar beperkt plek!

 

Meld je hier aan voor het TechniekTrofeest

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief