Nieuws

Inspiratieworkshops Internet of Things

Niet alleen mensen zijn online, ook dingen. Denk aan machines, sieraden, auto’s, de thermostaat en de koelkast. Ze vormen samen een groot ‘internet of things’, oftewel het internet der dingen.


Het internet of things biedt oneindig veel mogelijkheden. Momenteel betekent het dat we onze smartphone vaak als afstandsbediening gebruiken. De verwachtingen zijn echter dat het internet der dingen in de (nabije) toekomst productieprocessen zal verbeteren en dat het oplossingen kan bieden voor problemen rondom energie en milieu, criminaliteit, gezondheidszorg en onderwijs.

Marco Verleun van NASC.nl neemt jullie mee in de wereld van Internet of Things, wat is het, wat merk je er nu al van en hoe kun je er heel simpel met je eigen telefoon nu al mee aan de slag!

Deze inspiratiesessie is leuk voor studenten en leerlingen in technische en IT richtingen. Maar natuurlijk zijn alle studenten, docenten en geïnteresseerden welkom!

De sessie wordt gehouden op:

5 april           15:00 uur             - Ichtus Lyceum, Wolff en Dekenlaan 1 in Driehuis

11 juni           15:00 uur             - 3D Makers Zone, Oudeweg 91, Haarlem

5 november  15:00 uur             - 3D Makers Zone, Oudeweg 91, Haarlem

 

Aanmelden via info@smartmakerseducation.nl

 

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief