Nieuws

Nieuws 2018

25/04/18

Opleiding tot lasrobot operator weer stap dichterbij

Haprotech heeft een Techport Kennisvoucher van 5.000 euro ontvangen voor het verder ontwikkelen van een opleiding tot lasrobot operator. In Nederland bestaat zo’n opleiding nog niet.


Lees meer
24/04/18

Techniek Toernooi voor de basisschool

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het primair onderwijs. Na het spelen van de regiofinales, wordt de landelijke finale gespeeld in het Nederlands Openluchtmuseum.


Lees meer
23/04/18

ROC Nova College in landelijk programma ‘De Uitdaging’

Voldoende én goed vakpersoneel opleiden voor de energietransitie en de innovaties die hiermee gepaard gaan. ROC Nova College tekende samen met negentien andere roc's en aoc’s om samen met bedrijven het klimaat- en energieakkoord in het mbo tot een succes maken.


Lees meer
20/04/18

Financiering van sociale ondernemingen

Ben je sociaal ondernemer en zou je meer willen weten hoe je, jouw sociaal onderneming kan financieren? Kom naar de speciale editie van de Stadsgaragesessie meet PIM om meer te weten!


Lees meer
19/04/18

OV IJmond-leden in gesprek met staatssecretaris Mona Keijzer

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat reist door het land om input te verzamelen voor het nieuwe MKB-actieplan. Hiervoor ging zij maandag in gesprek met de leden van OV IJmond.


Lees meer
16/04/18

GO!-NH Accelerator Circulaire Economie 18 april

Heeft u zich al ingeschreven voor de Kick Off van de GO!-NH Accelerator Circulaire Economie op 18 April bij Blu-Me in het Pharos gebouw in Hoofddorp?


Lees meer
06/04/18

5de Techport Innovation Tribe over toekomstig transport

In de toekomst zullen personen en goederen met een snelheid van ruim 1.000 kilometer per uur door een vacuüm gezogen buis scheren. Wilt u als ondernemer onderdeel worden van dit prestigieuze hyperloop-project? Kom dan woensdag 25 april naar de 5de Techport Innovation Tribe.


Lees meer
03/04/18

Gezocht: Programmamanager Techport


Lees meer
30/03/18

Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn

Van 16 t/m 18 mei organiseert Smart Makers Education de Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn. Gedurende 3 dagen gaan studenten, leerlingen, medewerkers (van zorginstellingen) en experts aan de slag met vraagstukken uit Zorg en Welzijn op gebied van duurzaamheid, groenere en betaalbare zorg.


Lees meer
29/03/18

Inspiratieworkshops Internet of Things

Niet alleen mensen zijn online, ook dingen. Denk aan machines, sieraden, auto’s, de thermostaat en de koelkast. Ze vormen samen een groot ‘internet of things’, oftewel het internet der dingen.


Lees meer
22/03/18

Theo Koster betrekt bedrijven, innovatiekracht vanuit de regio groeit

Techport groeit en de betrokkenheid van diverse bedrijven in de metropool Amsterdam wordt alsmaar groter. Graag versterken we dan ook nu de samenwerking met het midden- en kleinbedrijf naast de reeds bestaande succesvolle samenwerkingstrajecten van Techport Industries.


Lees meer
14/03/18

Winnaars Techport Accelerator duurzame maakindustrie bekend

In een spannende finale zijn uit vijf initiatieven de twee winnaars geselecteerd die deel mogen nemen aan de GO!-NH / Techport Accelerator. Dinsdag 13 maart hebben alle teams hun beste pitch gegeven voor de jury bestaande uit Gerik ten Berge (Techport), Marieke van Dijk (wethouder gemeente Heemskerk), Jan Wieger Hof (ROC Nova College), Jeffrey Flemming (Tata Steel) en Martijn van der Schaaf (Rabobank IJmond).


Lees meer
14/03/18

Girls only

Techniek is veel meer dan alleen werken met gereedschap en omvat deze 7 werelden: voeding & gezondheid; creatief & ontwerpen; verkeer, transport & ruimte; onze planeet; geld & handel; wetenschap & ontdekken en het menselijk lichaam.


Lees meer
01/03/18

Velsen: Twee miljoen voor innovatiefonds

De gemeente Velsen stelt € 2.000.000, - beschikbaar voor innovatie in de maak- en onderhoudsindustrie. Donderdag 1 maart treedt het fonds in werking. Vanaf dat moment kan het Velsens midden- en kleinbedrijf (MKB) verbonden aan de maak- en onderhoudsindustrie subsidie aanvragen voor product- en procesinnovatie.


Lees meer
15/02/18

Introductiebijeenkomst Techport Accelerator Duurzame Maakindustrie

Op maandag 5 maart 2018 organiseert Techport, gefaciliteerd door de gemeente Heemskerk, samen met Innomics een introductiebijeenkomst over de Techport Accelerator Duurzame Maakindustrie 2018. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.


Lees meer
05/02/18

Bezoek van een brede delegatie van beleidsambtenaren

Op maandag 29 januari bracht een brede delegatie van beleidsambtenaren van het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bezoek aan Techport. In een programma van vier uur werd de Haagse groep ondergedompeld in de brede range van activiteiten van Techport.


Lees meer
02/02/18

Invitation TKI Wind op Zee Match Making Day - 14 Feb. 2018

Op 14 Februari 2018, organiseert TKI Wind op Zee, in samenwerking met the Netherlands Enterprise Agency (RVO) de jaarlijkse TKI Wind op Zee Match Making Day.


Lees meer
31/01/18

Techport verwerft status Field Lab Smart Industry

Techport heeft de status van nationaal Field Lab Smart Industry verworven. De Dompelverzinklijn 3 van Tata Steel vormt de context voor de eerste activiteiten van het lab, waarbij de integratie van nieuwe technische toepassingen in de bestaande industrie centraal staat. Het doel is om vanuit een fysieke proeffabriek een veelheid van (maak)bedrijven te helpen bij de digitalisering van hun processen.


Lees meer
31/01/18

Innoveren en samenwerken bij vierde Innovation Tribe

Op 25 januari vond de vierde Techport Innovation Tribe plaats. Ditmaal werd de brainstormsessie bij VanDerEng BV in Heemskerk gehouden. Veel bezoekers namen deel aan de optionele rondleiding. Deze startte in de opslaghal en eindigde bij het kantoor. Alle deelnemers gingen vervolgens aan de slag met twee vraagstukken. Ze konden kiezen uit de casus VanDerEng of 360 ̊ video van Fix Media. Innomics begeleidde beide teams door middel van presentaties, uitleg en coaching.


Lees meer
29/01/18

MIT-subsidie voor R&D-projecten medio april weer open voor aanvragen

U kunt vanaf half april weer subsidie aanvragen voor innovatieve R&D-projecten vanuit de populaire regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). De regio Zuid en provincie Zuid-Holland hebben de openstellingen officieel bekend gemaakt. Andere regio’s volgen naar verwachting snel en zullen dezelfde periode aanhouden.


Lees meer
24/01/18

Inspirerend bezoek aan Media Park

Voor het vijfde jaar op rij is Techport de grootmeesters van het Tata Steel Chess Tournament achterna gereisd. De bus met ondernemers, bestuurders en onderwijsprofessionals zette woensdag 17 januari koers naar het Media Park in Hilversum, waar een speelronde van het bekende schaaktoernooi plaatsvond.


Lees meer
15/01/18

Doe mee met de challenge en accelerator

Techport organiseert een Innovation Challenge en Accelerator en nodigt startups, innovatieve MKB-bedrijven en innovatie teams van kennisinstellingen en multinationals uit om innovaties en oplossingen te ontwikkelen om de maakindustrie in de IJmond en Noord-Holland duurzamer te maken


Lees meer
09/01/18

HULP BIJ HET VERKRIJGEN VAN FINANCIERING VOOR INNOVATIEVE EN DUURZAME PLANNEN

Programma Investeringsgereed Innovatief MKB Noord-Holland


Lees meer
08/12/17

Nova Heroriëntatiemiddag

Al 2.000 jongeren in de regio hebben zich aangemeld voor een vervolgopleiding in het mbo.


Lees meer
08/12/17

Open huis Nova College

Alle mbo-opleidingen hebben Open huis op de locaties Beverwijk, IJmuiden, Harlingen, Haarlem en Hoofddorp.


Lees meer
08/12/17

CHOICE


Lees meer

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief