Nieuws

Nieuws 2018

15/02/18

Introductiebijeenkomst Techport Accelerator Duurzame Maakindustrie

Op maandag 5 maart 2018 organiseert Techport, gefaciliteerd door de gemeente Heemskerk, samen met Innomics een introductiebijeenkomst over de Techport Accelerator Duurzame Maakindustrie 2018. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.


Lees meer
05/02/18

Bezoek van een brede delegatie van beleidsambtenaren

Op maandag 29 januari bracht een brede delegatie van beleidsambtenaren van het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bezoek aan Techport. In een programma van vier uur werd de Haagse groep ondergedompeld in de brede range van activiteiten van Techport.


Lees meer
02/02/18

Invitation TKI Wind op Zee Match Making Day - 14 Feb. 2018

Op 14 Februari 2018, organiseert TKI Wind op Zee, in samenwerking met the Netherlands Enterprise Agency (RVO) de jaarlijkse TKI Wind op Zee Match Making Day.


Lees meer
31/01/18

Techport verwerft status Field Lab Smart Industry

Techport heeft de status van nationaal Field Lab Smart Industry verworven. De Dompelverzinklijn 3 van Tata Steel vormt de context voor de eerste activiteiten van het lab, waarbij de integratie van nieuwe technische toepassingen in de bestaande industrie centraal staat. Het doel is om vanuit een fysieke proeffabriek een veelheid van (maak)bedrijven te helpen bij de digitalisering van hun processen.


Lees meer
31/01/18

Innoveren en samenwerken bij vierde Innovation Tribe

Op 25 januari vond de vierde Techport Innovation Tribe plaats. Ditmaal werd de brainstormsessie bij VanDerEng BV in Heemskerk gehouden. Veel bezoekers namen deel aan de optionele rondleiding. Deze startte in de opslaghal en eindigde bij het kantoor. Alle deelnemers gingen vervolgens aan de slag met twee vraagstukken. Ze konden kiezen uit de casus VanDerEng of 360 ̊ video van Fix Media. Innomics begeleidde beide teams door middel van presentaties, uitleg en coaching.


Lees meer
29/01/18

MIT-subsidie voor R&D-projecten medio april weer open voor aanvragen

U kunt vanaf half april weer subsidie aanvragen voor innovatieve R&D-projecten vanuit de populaire regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). De regio Zuid en provincie Zuid-Holland hebben de openstellingen officieel bekend gemaakt. Andere regio’s volgen naar verwachting snel en zullen dezelfde periode aanhouden.


Lees meer
24/01/18

Inspirerend bezoek aan Media Park

Voor het vijfde jaar op rij is Techport de grootmeesters van het Tata Steel Chess Tournament achterna gereisd. De bus met ondernemers, bestuurders en onderwijsprofessionals zette woensdag 17 januari koers naar het Media Park in Hilversum, waar een speelronde van het bekende schaaktoernooi plaatsvond.


Lees meer
15/01/18

Doe mee met de challenge en accelerator

Techport organiseert een Innovation Challenge en Accelerator en nodigt startups, innovatieve MKB-bedrijven en innovatie teams van kennisinstellingen en multinationals uit om innovaties en oplossingen te ontwikkelen om de maakindustrie in de IJmond en Noord-Holland duurzamer te maken


Lees meer
09/01/18

HULP BIJ HET VERKRIJGEN VAN FINANCIERING VOOR INNOVATIEVE EN DUURZAME PLANNEN

Programma Investeringsgereed Innovatief MKB Noord-Holland


Lees meer
08/12/17

Nova Heroriëntatiemiddag

Al 2.000 jongeren in de regio hebben zich aangemeld voor een vervolgopleiding in het mbo.


Lees meer
08/12/17

Open huis Nova College

Alle mbo-opleidingen hebben Open huis op de locaties Beverwijk, IJmuiden, Harlingen, Haarlem en Hoofddorp.


Lees meer
08/12/17

CHOICE


Lees meer

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief