Nieuws

PET IJmond 2017 weer een succes

Op 12 en 13 oktober 2017 vond de 11e editie van het Promotie Evenement Techniek IJmond (PET IJmond) plaats. Dit jaar bezocht een record van 1789 leerlingen sprothal De Walvis in Beverwijk. Hier werd door een groot aantal bedrijven en organisaties inspirerende workshops en activiteiten aangeboden.


Het PET IJmond brengt leerlingen in contact met techniek met het doel hen de keuze te laten maken voor een opleiding in de techniek en daarna een baan in de techniek en geeft daarmee uitvoering aan het Techniekpact 2010.

 

Vanuit het programma ‘De 7 werelden van Techniek’ wordt duidelijk gemaakt dat techniek overal is en dat met de keuze voor een opleiding/baan in de techniek veel opties openstaan om in de IJmond met plezierig werk een goede boterham te verdienen. De bedrijven in de IJmond zitten te springen om goed opgeleid personeel. Met de keuze voor de (maak)industrie IJmond ook voor andere beroepsgroepen werkgelegenheid in de regio gewaarborgd.  

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief