Nieuws

Politiek hamert op belang van techniek

HANNOVER - Premier Rutten en minister Bussemaker bezochten de Hannover Messe, de grootste industriebeurs ter wereld. Het ging daar niet alleen over techniek, maar ook om de talenten van de toekomst.


Minister Bussemaker (OCW) lanceerde in Hannover het nieuwe programma Wise (Women In Science Excel). Met dit programma biedt de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) vrouwelijke wetenschappers de kans door te stromen naar een toppositie aan één van de onderzoeksinstituten van NWO. Rutte bezocht op de beursvloer Nederlandse bedrijven. Hij noemt de industriele sector van levensbelang, met twee van de tien miljoen banen in Nederland.

 

De politieke vertegenwoordigers van Nederland benadrukte tijdens het bezoek het belang van de maakindustrie. Duitsland is heel wat beter door de crisis gekomen dan Nederland met zijn aanzienlijke diensten- en financiele sector. Bussemaker: “We kunnen hier veel leren van de aandacht voor technologie, de bereidheid bij het bedrijfsleven om te investeren en de samenwerking met kennisinstellingen.”

 

Meer jongeren in contact brengen met techniek is speerpunt van Bussemaker. De arbeidsmarkt verandert snel en volgens de minister moeten jongeren worden opgeleid voor beroepen die nog niet bestaan. ICT-vaardigheden zijn daarbij heel belangrijk. (bron: Telegraaf, IJmuider Courant)

 

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief