Nieuws

De uitreikingen van de Techport Kennisvouchers

De Techport Campus verstrekt kennisvouchers voor innovatieve ideeën van ondernemers die actief zijn in de maakindustrie. De gemeenten Heemskerk, Beverwijk en Velsen maken deze regeling mogelijk. De kennisvouchers hebben een waarde van maximaal € 5000,-. Ondernemers kunnen de voucher gebruiken om vanuit hun bestaande activiteiten nieuwe innovaties tot stand te brengen.


Tijdens de demodagen van Microtechniek, nam Elle Veenstra op 1 december een Kennisvoucher in ontvangst. Deze werd uitgereikt door Tim de Rudder, wethouder van gemeente Beverwijk. De Kennisvoucher is aan Microtechniek uitgereikt voor de ontwikkeling van een draaibank die wordt ondersteund door een robotarm van Rolan Robotics. De bedrijven ontmoetten elkaar tijdens een Techport Industries bijeenkomst .

 

Ton van der Scheer, voorzitter van OV IJmond, reikte op 6 december een Kennisvoucher uit aan Cor Koopmans van Montarent voor het ontwikkelen van een Virtuality Video voor het bedienen van de nieuwe mobiele kraan Montalift M21. De Montalift M21 4-W DS is een zelfrijdende zichzelf oprichtende bouwkraan . Het betreft een 21 tonmeter mobiele snel-montagekraan, die het hijswerk aanzienlijk lichter maakt en zorgt voor meer efficiëntie. De kraan kan 1.8 ton aan gewicht tillen, is zeer mobiel en het op- en afbreken duurt 10 minuten met behulp van radiografisch besturing.

 

Ook BSE Ymond B.V. ontving een voucher, deze werd op 19 december uitgereikt door Ton van der Scheer. BSE Ymond ontwikkelde het BSE Argo Reel System. Dit is een systeem waarmee doeken mooi en efficiënt over velden gedrapeerd kunnen worden. Beschadiging aan zowel de gewassen als aan het doek zelf worden op deze manier beperkt.

 

De kennisvoucher ondersteunt bedrijven uit de maakindustrie bij het continu ontwikkelen en innoveren in product of dienst, waar de kennis van buiten moet komen. Kennisvouchers van Techport zijn nog steeds beschikbaar. Download het aanvraagformulier hier.

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief