Kiezen

Technolab

Het Sluis en Haven Informatie Punt (SHIP) vertelt interactief en multimediaal over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld, de veelzijdigheid van het Amsterdamse havengebied – de vierde grote haven van Europa – en de toekomst van de bedrijvigheid in de regio. Vanaf dit voorjaar een nieuwe plek voor het primair onderwijs in technologie, passend in de landelijke afspraken Techniekpact 2020.


 

Technolab in SHIP

Sinds april 2017 kunnen kinderen van basisscholen uit het hele Noordzeekanaalgebied in het SHIP educatieve workshops over technologie en wetenschap volgen. Maar in het Technolab gebeurt meer: we bieden bijvoorbeeld ook gastlessen voor schoolkeuze richting het voortgezet onderwijs. En bedrijven uit de IJmond laten in het Technolab op een onvergetelijke manier leerlingen uit groep 7 en 8 ruiken, proeven en voelen aan techniek.

 

Workshops over technologie en wetenschap

De eerste workshops die we in het Technolab geven, gaan over het sluis- en havengebied. Met behulp van drie speciaal gebouwde watertafels kunnen leerlingen zelf een schip door een sluis laten varen, een stroomversnelling nabootsen of leren hoe je een schip stabiel moet laden om schipbreuk te voorkomen. Er zijn workshops over stroming en verzanding in de havenbouw, over de sleepvaart en de zeilvaart.

 

Duurzame samenwerking

De basisscholen hebben in het SHIP een inspirerende, bovenschoolse plek om met technologie aan de slag te gaan. Vanuit de actielijn KIEZEN bouwt Techport de komende jaren de lesactiviteiten in het Technolab verder uit, samen met het basisonderwijs. Denk aan thema’s als programmering, robotisering, windenergie, circulaire economie en duurzaamheid maar ook aan praktische installatietechniek en bouw. Super inspirerend om samen met het basisonderwijs nieuwe workshops te ontwikkelen. Wij zijn dan ook zeer benieuwd naar jouw ideeën!

 

Zomervakantie in het technolab voor BSO

Speciaal voor de buitenschoolse opvang is het Technolab in SHIP in de eerste en laatste week van de zomervakantie geopend op de maandag, dinsdag en donderdag. Het twee uur durende programma bestaat uit een leuke speurtocht door het SHIP, een doe-opdracht en een maakopdracht. Het resultaat van de maakopdracht kunnen de kinderen mee naar huis nemen. De opdrachten hebben als thema sluis en haven. De data zijn: maandag 24 juli, dinsdag 25 juli, donderdag 27 juli, maandag 28 augustus, dinsdag 29 augustus en donderdag 31 augustus. Bel of mail voor meer informatie en/of reserveren.

 

Schooljaar 2017 - 2018

Introductieworkshop gemist? Maak ook in het nieuwe schooljaar kennis met de zeven werelden van techniek. Vanaf 4 september zijn wij weer open met nieuwe workshops over het sluis- en havengebied. Reserveren kan nu al! Wij kunnen de leerlingen in het Technolab op de volgende tijden ontvangen: in de ochtend van 9.30 tot 11.30 of van 10.00 tot 12.00 uur. In de middag kunnen wij starten om 13.00 of 13.30 uur tot 15.00 of 15.30 uur. Op woensdag is het Technolab gesloten.

 

Meer informatie en reservering:

Danielle van der Mark, Coördinator Technolab, Techport Campus

E: danielle.vandermark@techport.nl

M: 0622283380

Noordersluisweg 1

1975 AM IJmuiden

 

     

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief