Kiezen

Technolab in SHIP

Het Sluis en Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden vertelt interactief en multimediaal over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld, de veelzijdigheid van het Amsterdamse havengebied – de vierde grote haven van Europa – en de toekomst van de bedrijvigheid in de regio. Vanaf voorjaar 2017 heeft Techport Campus in het SHIP het Technolab; een superleuke plek voor het primair onderwijs om kennis te maken met de 7 werelden van techniek, passend in de landelijke afspraken Techniekpact 2020.


 

Techniekworkshops

In het Technolab in SHIP hebben wij drie programma’s voor basisscholieren. De techniekworkshops voor groep 3 t/m 8; die geven extra beeld bij technologie in het Sluis- en havengebied. Het programma ‘Bedrijvigheid in SHIP’ en het programma ‘Kies voor techniek’, speciaal voor groep 7 en 8. Vanuit de actielijn KIEZEN bouwt Techport in het Technolab de komende jaren de programma’s over de 7 werelden van techniek verder uit met thema’s als windenergie, circulaire economie en duurzaamheid.

 

Kies voor techniek!

Welke mogelijkheden zijn er in het technisch voortgezet onderwijs? Als 7e of 8e groeper ontdek je in het Technolab in SHIP tijdens een techniekles wat technisch voortgezet onderwijs echt is. Van technisch vmbo tot technasium.

 

Bedrijvigheid in SHIP

Bedrijven uit de IJmond laten in het Technolab op een onvergetelijke manier leerlingen, proeven en voelen aan techniek als bedrijfsbezoek door kinderen jonger dan 12 jaar in het eigen bedrijf niet mogelijk is.

 

Alle leerlingen zonder kosten naar de introductieworkshop!

Dankzij onze partners kunnen in 2018 alle kinderen van groep 3 t/m 8 van alle basisscholen uit de IJmond en het verdere Noordzeekanaalgebied de introductieworkshop in het Technolab in SHIP volgen, zonder kosten. Techport geeft basisscholieren daarmee de kans om meer te weten te komen over het Noordzeekanaalgebied, het sluizencomplex en de bouw van de grootste zeesluis ter wereld.

Introductieworkshop al gevolgd en vond je deze ook zo leuk? Onze nieuwe workshop wordt ook supergaaf! Binnenkort meer hierover op deze site en onze facebookpagina.

 

Meer informatie en reservering:

Danielle van der Mark, Coördinator Technolab, Techport Campus

E: danielle.vandermark@techport.nl

M: 0622283380

Noordersluisweg 1

1975 AM IJmuiden

 

 

 

     

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief