Kiezen

Technolab in SHIP

Het Sluis en Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden vertelt interactief en multimediaal over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld, de veelzijdigheid van het Amsterdamse havengebied – de vierde grote haven van Europa – en de toekomst van de bedrijvigheid in de regio. Vanaf voorjaar 2017 heeft Techport Campus in het SHIP het Technolab; een superleuke plek voor het primair onderwijs om kennis te maken met de 7 werelden van techniek, passend in de landelijke afspraken Techniekpact 2020.


 

WORKSHOPS OVER SLUIS, HAVEN EN NOG VEEL MEER

 

 

Ga aan de slag met katrollen, zonne-energie en waterkracht. Hoe ziet de nieuwe Sluis bij IJmuiden er uit en waarom komt er een nieuwe sluis? Waar komen de schepen vandaan en hoe gaat het er in het havengebied aan toe? We nemen je mee op avontuur op een containerschip uit China. Leer hoe een schip door de haven vaart en wat nieuwe technologie de haven kan bieden.

 

 

Na het grote succes van de introductieworkshop komt Techport vanaf september 2018 met drie verschillende workshops in het Technolab in SHIP; speciaal voor groep 3-4, 5-6 en 7-8.  Wil je als een van de eersten ons nieuwe programma beleven? Aanmelden voor schooljaar 2018-2019 kan nu al!

 

Meer informatie en reservering:

Danielle van der Mark, Coördinator Technolab, Techport Campus

E: danielle.vandermark@techport.nl

M: 0622283380

 

 

 

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief