Kiezen

PET IJmond

We mogen weer! Op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 2017 vindt de 11e editie van het PET IJmond plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang, scholen melden zich al aan en bedrijven zijn meer dan welkom om hun deelname bekend te maken.


Waarom PET IJmond

Het doel van het evenement is om techniek op een goede manier onder de aandacht te brengen bij basisschoolleerlingen. Het doe-evenement, waaraan 1700 leerlingen (groep 7/8) uit de IJmond, Castricum en Uitgeest deelnemen, wil de leerlingen een reëel beeld geven van wat techniek inhoudt om hen zo te interesseren voor het technisch beroepsonderwijs. Op deze manier wil Techport de instroom in de technische leergangen vergroten, zodat het bedrijfsleven ook in de toekomst over voldoende technici kan beschikken.

 

Scholen

Alle scholen uit de regio IJmond, Castricum en Uitgeest zijn welkom! Het PET IJmond is gericht op de leerlingen uit groep 7 en 8. Heb je belangstelling, maar ben je nog geen deelnemer? Neem dan snel contact op met secretariaat@techport.nl.

 

Prijsvraag

Alle deelnemende scholen hebben ieder jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan een wedstrijd. Na 10 jaar prachtige werkstukken te hebben verzameld is het tijd voor iets nieuws. In dit selfie tijdperk, waarin bijna iedereen een camera op zak heeft, gaan we vloggen. In een kort filmpje gaan leerlingen op zoek naar een van de zeven werelden van techniek.

 

                                       

 

Leerkrachten

Naast de activiteiten voor de leerlingen is er ook voldoende informatie voor de leerkrachten. Er wordt informatie aangeboden over de mogelijkheden om techniekonderwijs te geven. Onderwijs in hun eigen klas, maar ook over gebruik van het Technolab in het SHIP.

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2016 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief