Kiezen

PET IJmond

We mogen weer! Op donderdag 11 en vrijdag 12 oktober 2018 vindt de 12e editie van het PET IJmond plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang, scholen melden zich al aan en bedrijven zijn meer dan welkom om hun deelname bekend te maken.


Waarom PET IJmond

Het doel van het evenement is om techniek op een goede manier onder de aandacht te brengen bij basisschoolleerlingen. Het doe-evenement, waarvoor in 2018 bijna 2000 leerlingen (groep 8 of 7/8) uit de IJmond, Castricum en Uitgeest deelnemen, wil de leerlingen een reëel beeld geven van wat techniek inhoudt om hen zo te interesseren voor het technisch beroepsonderwijs. Op deze manier wil Techport de instroom in de technische leergangen vergroten, zodat het bedrijfsleven ook in de toekomst over voldoende technici kan beschikken.

 

Wat valt er te beleven? En de lijst is nog niet compleet!

Leerkrachten

Naast de activiteiten voor de leerlingen is er ook voldoende informatie voor de leerkrachten. Er wordt informatie aangeboden over de mogelijkheden om techniekonderwijs te geven. Onderwijs in hun eigen klas, maar ook over gebruik van het Technolab in het SHIP.

 

Meer informatie:

Angar Veerkamp

Projectleider PET IJmond

angar.veerkamp@techport.nl

06 10 24 03 54

 

 

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief