Kiezen

Kiezen

Veel jongeren - en hun ouders - hebben onvoldoende beeld bij wat techniek of technologie is; wat het nut is van techniek en welke technische beroepen er allemaal zijn. Daarom zetten basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs, het beroepsonderwijs en bedrijven zich in voor goede voorlichting en uitdagend techniekonderwijs voor alle jongeren van 4 tot 18 jaar.


 
 
 
Wat zijn de 7 werelden van techniek?
Techniek is meer dan alleen werken in de industrie. Check de video's: over voeding & gezondheid; creatief & ontwerpen; verkeer, transport & ruimte; onze planeet; geld & handel; wetenschap & ontdekken en het menselijk lichaam.
 
   
 
Wat is het nut van techniek?
Bekijk deze clips en begrijp wat het nut is van techniek vor onze moderne maatschappij.
 
   
 
Doeprogramma Techniekpact
Kiezen voor technologie bestaat uit het promoten van wetenschap en techniek in het onderwijs. Kiezen voor technologie is ook het helpen bij het kiezen voor een technische opleiding.
  • Voor informatie over onderwijsactiviteiten en schoolcompetities waarmee leerlingen en studenten op school kennismaken met techniek en wetenschap gaat u naar het Doeprogramma Techniekpact NH.
  • Voor advies over opleidingsmogelijkheden of steun in het keuzeproces kunt u terecht bij de decaan op de school van uw kind. Scholen organiseren hiervoor ook open dagen en informatiemarkten. 
 
 

Over Techport

Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Copyright © 2018 techport.nl. All rights reserved. - Disclaimer - Inschrijven nieuwsbrief